PRAZNOVALI SMO PRAZNIK SVETE BIRME

Novice
Povej naprej!

Praznik svete birme smo letos obhajali v soboto, 17. maja. Že v sredo, 14. maja, nas je obiskal letošnji birmovalalec, škof Anton Jamnik. Ob 18.00 se je v cerkvi srečal z birmanci, njihovimi starši in botri ter drugimi župljani. V začetku srečanja je birmanec David opisal, kako so potekale priprave na birmo, nato pa je gospod škof v sproščenem pogovoru z birmanci preizkusil njihovo versko znanje in siceršnjo razgledanost. Posebej se je ustavil ob liku papeža Frančiška: zanimalo ga je, ali birmanci vedo, kako pleše, kaj rad kuha, za kateri nogometni klub navija …

 

Med mašo ob 19.00 je škof spovedoval, po maši pa se je srečal z župnijskim pastoralnim svetom. V pogovoru je pohvalil delo na župniji in odgovoril na nekatera vprašanja, ki so se nanašala predvsem na razmere v slovenski Cerkvi. Po srečanju z ŽPS je sledila še sproščena večerja z birmanskimi animatorji, ki se je – po škofovem odhodu – nadaljevala pozno v noč.

 

V soboto, 17. maja, je med mašo ob 16.00 uri gospod škof podelil zakrament svete birme 56 birmancem. V nagovoru je poudaril pomen veselja nad življenjem, načrtnega truda za dobro in pristnih medčloveških odnosov. V tej drži je po birmovanju segel v roko vsakemu birmancu in njegovemu botru ter jima namenil nekaj besed. Ob koncu praznovanja so sledile še zahvale: starši in birmanci so se zahvalili škofu Jamniku, posebej pa še p. Ivanu in birmanskim animatorjem (Meta, Štefan, Janez, Simon, Tadeja, Maja, Miha, Rok, Melita, Matej in Benjamin). Za lepo pripravljeno bogoslužje so poskrbeli krasilci, ministranti in pevski zbor pod vodstvom Barbare Cergolj. Več utrinkov s praznovanja pa si lahko ogledate na fotografijah. 

 

 

 

Besedilo: Benjamin Bevc

Foto: Štefan Rajšp in Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
ORATORIJ 2014: NA TVOJO BESEDO
Naslednji prispevek
NAGOVOR P. IVANA OB SLOVESU OD ŽUPNIJE