PRAZNOVALI SMO PRAZNIK PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Novice
Povej naprej!

Ura je 8.10. Nedelja, 11. maja 2014. V Dravljah rosi. Gledam oblake. Nebo ni povsod zaprto. Napoved je bila dobra za dopoldne. Ohranjam upanje. Fotograf mi pravi, da bo zdržalo, da imejmo pozitivno misel. Pritrdim mu. Ne bomo se vdali, počakali bomo predno bi prešli na plan B. Želimo si, da bi imeli procesijo od župnišča. Hitim pospraviti to, pripraviti ono… Prvoobhajanci in njihovi starši že prihajajo, se oblačijo in lepši kot kdaj koli gredo na fotografiranje v Rokovo cerkev. V župnišču bodo gledali film o Jezusu. Veseli so, vznemirjeni, malo jih je strah, ker jih bodo vsi gledali… A veselje vendar prevladuje. Tako so lepi, sijoči.

Ko pojemo Slavo v cerkvi, opazujem kako so prvoobhajanci še napeti. Ko jaz kažem s kretnjami ob petju, se le počasi, eden po eden, pridružujejo še otroci. Postopoma postajajo bolj sproščeni. Med pridigo vzpostavim stik z njimi z vprašanji in pogovorom. Ko se malo nasmejimo, smo vsi v cerkvi bolj sproščeni. Po maši mi sorodniki prvoobhajancev veseli povedo, da je bil lep obred. Dedek s solznimi očmi pravi kako je bilo domačno, sproščeno. Čutim eno veliko hvaležnost do staršev, ki so tudi letos zapeli na začetku Pesem prvoobhajancu s katero so svojim otrokom zaželeli blagoslov in jih izročili Jezusu. Ena mamica je igrala harfo, očka piano in flavto, sin pa violino. Še en očka je igral kitaro… Hvala Tadeji in Mali jati ter Barbari in glasbenikom, ki so nebeško prepevali. Hvala tudi Tjaši, ki je prvoobhajancem pomagala pri oblačenju oblek, pa še s kakim animatorjem pri pogostitvi. Hvala Benjaminu za pomoč pri ministrantih, itd.

Bogu hvala za vse to veselje in blagoslov 37 prvoobhajancev! Hvala vsem, ki ste molili in še molite zanje in njihove družine! Spodaj sta še dve pisemci dveh prvoobhajank v vsej svoji otroški iskrivosti in nenarejenosti. Pismi sem pustil brez imena.


PRVO PISMO:

poštni naslov:

Jezus Kristus dobri pastir in moj prijatelj, Nebesa

Dragi Jezus!

Bliža se nedelja, dan mojega prvega obhajila. Veselim se tega dneva in prepričana sem, da se ga veseliš tudi ti. Obljubim, da bom vredna, da boš prišel k meni. Se srečava v nedeljo!

Ime

K tebi se obračam s prošnjo, da se mamica srečno vrne iz Amerike.


DRUGO PISMO:

Dragi Jezus!

Že tretje leto hodim k verouku in te vedno bolj spoznavam, da si ti moj Bog in varuh. Letos sem še posebno vesela, ker te bom prvič prejela pri svetem obhajilu. Obljubim ti, da bom hodila k sveti maši in vsak dan redno molila. Amen.

Brez imenaFoto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 4. VELIKONOČNO NEDELJO
Naslednji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 5. VELIKONOČNO NEDELJO