PRAZNIK MARIJINEGA VNEOBOZETJA – VELIKI ŠMAREN

Povej naprej!

V petek, 15. avgusta 2014, bomo v Katoliški Cerkvi praznovali praznik Marijinega vnebozetja – VELIKI ŠMAREN. Ob prazniku bodo sv. maše v naši župniji ob: 6.30, 8.30, 10.00, 11.30, 17.00 in 19.00. Pri vseh sv. mašah bomo obnovili izročitev slovenskega naroda Mariji. Romarski shod ob 17.00 s petimi draveljskimi litanijami bo vodil p. Janez Mihelčič, misijonar v Kirgiziji. Po maši bo prijateljsko druženje na Trgu sv. Roka.

 

Gospodinje in ostali ste naprošeni, da spečete kakšen priboljšek, ki ga lahko prinesete na dan praznovanja dopoldne v čajno kuhinjo pri župnijski pisarni. Za pecivo se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.

 

 


Izročitev slovenskega naroda Mariji

Sveta Devica Marija! Ti si Jezusova Mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in si z njim pod križem trpela.

Ti si tudi naša Mati: tvoja materinska roka nas je varovala skozi vso zgodovino.

Tebi izročamo sami sebe, da bi v molitvi in pokori spreminjali svoja srca.

Tebi izročamo naše družine, da bi bile odprte za življenje in bi mladim odkrivale duhovne vrednote.

Tebi izročamo Cerkev na Slovenskem, da bi v zvestobi evangeliju gradila edinost.

Tebi izročamo slovensko domovino, da bi napredovala v luči vere in krščanskega izročila.

Tebi izročamo naše rojake po svetu, da bi ostali zvesti Bogu in svoji domovini.

Tebi, naša Mati, se danes vsi skupaj posvetimo.

Sprejmi nas v svoje varstvo in nas izroči Svojemu Sinu Jezusu, našemu Odrešeniku, ki živi in kraljuje vekomaj.

Amen.

 

Kdo je p. Janez Mihelčič?

Rodil se je 1942 v Radovljici, kjer je bil oče organist. Osnovno šolo je obiskoval v Radovljici, v gimnazijo pa v Kranju. Po maturi 1961 je vstopil v bogoslovno semenišče v Ljubljani, odkoder so ga čez kakšnega pol leta poklicali k vojakom v Resen (Makedonija). Po vrnitvi ga je leta 1963 gospod nadškof Pogačnik poslal na študij v Rim v zavod Germanicum et Hungaricum, ki ga je ustanovil sv. Ignacij in ga vodijo jezuiti. Tam je spoznal jezuitsko duhovnost, in (z nadškofovim dovoljenjem) zaprosil za vstop v Družbo Jezusovo. Po končani filozofiji je leta 1966 je odšel v noviciat  na Irsko , po obljubah pa leta 1968 pa na Japonsko. Tam je najprej študiral japonščino, potem ruščino, nato še teologijo, in leta bil 1975  v Tokiu posvečen v duhovnika. Od leta 1975 do 1978 je v Beogradu študiral lingvistiko, nakar pa se vrnil na Japonsko v tretjo probacijo, od leta 1979 naprej pa predaval ruščino na jezuitski univerzi “Sophia” v Tokiu. Leta 1997 je odšel v Moskvo, čez leto in pol pa od tam v Biškek (Kirgizija), kjer zdaj na univerzi predava japonščino.


 

  

Zgibanka Rokovo 2014

Prejšnji prispevek
VEROUČNO LETO 2014/2015
Naslednji prispevek
PRAZNIK ŽUPNIJSKEGA ZAVETNIKA SV. ROKA