Povzetek vabila za letošnji postni čas

Novice
Povej naprej!

Letošnji postni čas bo tako v naši župniji v znamenju prečiščevanja naše duše in telesa, naše grešnosti in šibkosti. Pred oltarjem zato stoji  križ z napisi naših največjih šibkosti, ki povzročajo vse ostale grešnosti v naših življenjih:

1. postna nedelja: napuh

2. postna nedelja: lakomnost in požrešnost

3. postna nedelja: jeza in nevoščljivost

4. postna nedelja: nečistost 

5. postna nedelja: lenoba

Vsak od nas bo na vsako postno nedeljo spodbujen, da razmisli o svojih pregrehah, povezanih z dotičnim grešnim nagnjenjem, jih napiše na listek in jih tako preda Jezusu na križ. Tekom postnih nedelj bomo tako na viden in otipljiv način občutili Božje odpuščanje in milost ter skupaj osvobodili in razcveteli pot do Velike noči.

 

Pri tem bomo imeli pred očmi tudi tri bistvene sestavine vsakega postnega časa: molitev, post (odpoved) in dobra dela (miloščina). Zato smo za vas pripravili tudi postne izzive, ki vas bodo motivirali in spremljali skozi vseh 40 dni postnega časa. Izzive najdete v zabojčkih pod tablo. Vabimo vas, da si vsak teden izberete iz vsakega zabojčka po en izziv, lahko pa tudi več ali manj – vsak po svojih zmožnostih.

 

Prav tako imamo za otroke izbran prav poseben način darovanja miloščine, in sicer letos darujemo denar za pomoč družinam v Afriki, preko dobrodelnega namena KUPI KOZO (ali dve ali tri). S tem bomo pomagali revnim družinam v Afriki, da se bodo tako veliko lažje trajnostno preživljale. Otroci bodo kasneje lahko sodelovali tudi na natečaju in zbranim kozicam dodelili imena.

 

Več o postnem času pa:  POSTNI ČAS 2022.


Lep in blagoslovljen postni čas vam želi liturgična ekipa.

Prejšnji prispevek
Pasijon 2022
Naslednji prispevek
Praznovanje 400 let kanonizacije sv. Ignacija