Pota Zambija 2016

Povej naprej!

Skupina petih mladih prostovoljcev – Miha, Lucija, Katja, Maja in Tjaša, ki si želi prosti čas letošnjega poletja obogatiti s posebno izkušnjo. 

Preko organizacije POTA, organizacije mednarodnega skupinskega prostovoljstva, se za 5 tednov odpravljajo na prostovoljno delo v Zambijo, natančneje v kraj Mumbwa, ki se nahaja v osrednjem delu zahodne Zambije, nedaleč stran od glavnega mesta Lusake. 

H komu gredo?

V tem kraju deluje Stanko Rozman, misijonar, ki že vrsto let prebiva v Afriki in pomaga tamkajšnjim ljudem. Veliko dobrega je že storil in še naprej pogumno nadaljuje svoje delo. Zgradil je že malo morje objektov, tako v Mumbwi, kot v Lusaki, pa tudi v afriški državi Malawi, kjer je prav tako deloval krajše vmesno obdobje. Bolnišnice, ambulante, cerkve, šole, različne obrtne delavnice, farme, pekarne, tudi policijske postaje, pošte in celo bencinske črpalke je zgradil na območju svojega dela, in s tem pomagal ljudem in njihovemu kraju na poti razvoja. Vodi tudi projekte kot je na primer PAO (Patience in Orphance), ki pomaga obolelim za adisom, ter sirotam, ki so zaradi aidsa ostali brez staršev, ali pa projekt Živa voda, ki se ukvarja z izkopavanjem vodnjakov po različnih vaseh. 

Kaj bodo počeli?

Namen njihove odprave je splošna pomoč pri aktualnem delu v Mumbwi. Pomagali bodo pri gradnji, pripravljali bodo program delavnic in iger za tamkajšnje otroke v stilu oratorijev, njihova pomoč pa bo dobrodošla tudi v centru za obolele za aidsom. Dali bodo vse od sebe, da bo njihov čas in energija kar najbolje v pomoč, kjer jo potrebujejo. 

Kako jim lahko pomagamo?

V okviru njihovih priprav zbirajo tudi prostovoljne prispevke. Manjši del teh sredstev se bo porabil za ureditev vizumov ob vstopu v državo ter nabavo materiala za delavnice za otroke, vse ostalo pa bo podarjeno kot dar p. Stanku, za opravljanje njegovega raznovrstnega dela v Zambiji.

Pomagamo lahko tako:

Mladinsko informacijski center

Ulica Janeza Pavla II. 13

1000 Ljubljana

Številka računa: SI56 6100 00007040 316 (odprt pri Delavski hranilnici)

BIC banke: HDELSI22

Za namen napišite “donacija za POTA-Zambija“.

Za sklic pa navedite 00 616014 (podpora projektu POTA Zambija 2016).

 

Skupino petih mladih prostovoljcev lahko spremljajte tudi na njihovi FB strani in blogu:

Prejšnji prispevek
Vabljeni na župnijsko romanje na Kočevsko
Naslednji prispevek
Prvo sv. obhajilo v Dravljah