Postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju – 3. srečanje

Povej naprej!

Tudi letos je v postnem času v Dravljah možnost duhovne obnove ob materialih, ki jih pripravljajo v Ignacijevem domu duhovnosti.

Kot je že običajno, se dobivamo ob četrtkih. Komur uspe, vabljen že k večerni sv. maši ob 19.00, kjer bo nagovor usmerjen na vsebino duhovnih vaj prihodnjega tedna. Po maši (oziroma ob 19.45) se srečanje nadaljuje v veroučni učilnici, kjer si bomo po malih skupinah na kratko povedali svojo izkušnjo preteklega tedna. Končali bomo s kratkimi navodili in nasveti za naprej.
Gradivo za osebno molitev, ki ga je pripravil p. Vili Lovše si lahko s klikom na povezavo preneste na svoj računalnik tukaj:

– Post 2016 tretji četrtek

– Post 2016 splošni napotki


Še nekaj besed o duhovnem spremljanju (izpod peresa p. Vilija Lovšeta avtorja besedila): “Pri spremljanju pogovor teče o doživljanju in poteku osebne molitve. Je zaupen. Spremljevalec ima sam izkušnjo molitve in tudi spremljanja. Običajno po nekaj tednih duhovnih vaj pri udeležencih nastopi določena kriza (ki je dobro znamenje), odpor in skušnjava po prenehanju. Nekateri odnehajo, drugim pa se po pogovoru s spremljevalcem in v mali skupini vrne moč in veselo nadaljujejo. Včasih že eno srečanje s spremljevalcem lahko bistveno pomaga k preobratu v osebni molitvi in k novemu koraku v duhovni zrelosti. Sv. Ignacij je vedno poudarjal, da tam kjer je več odporov in skušnjav, Bog daje večjo milost. Zato je duhovni boj nekaj običajnega in dobrodošlega.”

Zato bo tudi tokrat možnost dobiti spremljevalca – bodisi koga od patrov iz draveljske skupnosti, bodisi katero od sester uršulink iz skupnosti na Pržanu.


Veliko blagoslova vsem v tem postnem času – naj naša molitev obrodi bogate sadove!

Naslednje srečanje bo v četrtek, 3. marca.

 

Video: Jože Strajnar

Prejšnji prispevek
PUSTOVALI SMO S SNEGULJČKOM IN PALČICAMI
Naslednji prispevek
GOSTILI SMO FOLKLORNO SKUPINO IZ ARGENTINE