Pod zvonovi svetega Roka

Novice
Povej naprej!

V velikonočni številki Nedelje pri smo začeli z novo rubriko, s katero vstopamo v pripravo na praznovanje 60-letnice naše župnije.
Kot je v okrožnici 9/1961 zapisal takratni ljubljanski škof Anton Vovk, sta bili “z veljavnostjo z dnem 30. julija 1961 z odcepitvijo od ozemlja Št. Vid nad Ljubljano ustanovljeni dve novi župniji: presvetega Odrešenika v KOSEZAH in sv. Roka v DRAVLJAH.”

Rubrika želi s svojim naslovom priklicati v spomin dvoje poudarkov:

  • da kljub temu, da se naše župnijsko občestvo večinoma zbira v novi cerkvi Kristusovega odrešenja, cerkev sv. Roka s svojim zvonikom in zvonovi še naprej opravlja dolžnost sklicevanja občestva k molitvi tako angelovega češčenja kot zbiranja k mašni daritvi

  • da bomo letos ob vrhuncu praznovanja na Rokovo nedeljo, 22. avgusta, v zvoniku zamenjali dva od treh zdajšnjih zvonov, ki ju je zaradi slabega materiala, iz katerega sta izdelana, že načel zob časa, z dvema novima, ki sta bila ulita 4. decembra lani v Innsbrucku, tem pa bomo dodali še četrtega, najmanjšega. Na ta način bo njihova pesem bolj zveneča in še lepša.

V tej rubriki bomo v času do konca junija predstavili UTRIP ŽUPNIJE v tem trenutku, to pa bomo storili z opisi najrazličnejših skupin in občestev, ki delujejo v župniji in jo delajo to, kar je: živo in dinamično občestvo, v katerem se počutimo domače tako tisti, ki v Dravljah živimo, kot tisti, ki sem prihajajo od drugod, bodisi redno bodisi občasno.

Te predstavitve imajo namen biti tako zahvala Bogu za to, kar dela po vsaki od njih, kot tudi vabilo vsakemu od nas, da se morda kakšni od njih še pridruži.

Prejšnji prispevek
»BOG je videl, da je DOBRO.«
Naslednji prispevek
Svet se spremeni z dejanji!