Otvoritev slikarske razstave s. Tine Dajčer ŠSFKK

Novice
Povej naprej!

s. Tina Dajčer je bila rojena v Mariboru. V času osnovne in srednje šole je živela v Velenju, od koder je po končani gimnaziji odšla na študij likovne pedagogike v Maribor in uspešno diplomirala. V tem času je v njenem srcu tiho zorel tudi duhovni poklic in tako je leta 2005 vstopila v red šolskih sester svetega Frančiška Kristusa Kralja. Redovni formaciji je sledilo delo na župniji, pripravništvo na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani ter dveletna zaposlitev na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja. V tem času je uspešno končala tudi Katehetsko pastoralno šolo in dveletni program integrativne geštalt pedagogike.

Sedaj živi in dela v skupnosti v Mariboru. V veliko veselje ji je delo na župniji med otroki in mladimi, pomoč v študentskem domu in likovno ustvarjanje. Predvsem pa je hvaležna za redovno skupnost, kjer se lahko vsak dan zbirajo k skupni molitvi.

Tokrat se nam s. Tina predstavi s svetopisemsko tematiko. Za izhodišče 12 slikarskih del intenzivnih barv v tehniki akrila, si je izbrala zgodbo egiptovskega Jožefa. Pot, ki jo je prehodil Jožef, da bi našel brate, ni bila enostavna. Čeprav je na videz izgubil vse, kar je bilo zanj dragocenega, v teh preizkušnjah, ni ostal sam. Vseskozi ga je spremljal očetov blagoslov, ljubezen, v moči katere je prehodil pot in zopet našel brate. Avtorico prevzame lepota ljubezni, ki odpušča in odpira prostor vsakomur. Ljubezen očeta do Jožefa, ni bila dar le zanj, vedno je bila dar tudi za druge.

V želji, da bi skupaj odkrivali Očetov dar, se ga veselili in iz njega živeli kot svobodni in ljubljeni, je nastala tudi ta razstava. Naj nam bo v vzpodbudo, da bi na krivice odgovarjali z odpuščanjem, na trdoto z milino, na malodušnost z zaupanjem, na sovraštvo z mirom.

Zvočni posnetek otvoritve razstave

 

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Letošnji birmanci obiskali birmovalca nadškofa Cvikla
Naslednji prispevek
P. Miran in diakon Rok na Pokalu Frater