Otvoritev slikarske razstave p. Jožeta Poljanška

Novice
Povej naprej!

Po župnijski maši ob 8.30 je bila  otvoritev slikarske razstave jezuita p. Jožeta Poljanska, člana draveljske župnijske ekite, z naslovom »HOJA ZA JEZUSOM SKOZI TRPLJENJE IN SMRT V VSTAJENJE«.

Slike, ki so razstavljene v okrogli kapeli naše cerkve, so v večji meri iz obdobja 1993-1997, ko je najprej eno leto bival v Centru Aletti v Rimu, nato študiral teologijo v Neaplju, nekaj slik pa je nastalo še kasneje.  Dodal pa je tudi nekj slik iz novejšega obdobja, ko je začel uprabljati drugačno tehniko in svetlejše barve.  Veliko navdiha za slikanje je pater prejemal iz vzhodne duhovnosti in ikonografije. Z živahnostjo barv so ga nagovarjali slikarji Lojze Perko, jezuit p. Marko Rupnik, italijanski jezuitski brat Mario Venzo oz. »Fratel Venzo«, pa še kdo. Osrednja tematika razstavljenih slik je Jezusovo trpljenje, smrt in vstajenje. 

Naj nam ogled pričujoče razstave obogati zaključek postnega časa in nas uvede v  velikonočno tridnevje in v Veliko noč, ki je najpomembnejši krščanski praznik, ker ta dan praznujemo največji čudež in temelj naše vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih.

 

Na posnetku lahko prisluhnete p. Jožetu Poljanšku, kjer nam je v nekaj besedah spregovoril  o svojem ustvarjanju:

Zvočni posnetek otvoritve razstave

 

Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Kitaristi so imeli nastop
Naslednji prispevek
Dekanijski križev pot k sv. Marjeti