Oratorij 2023 – 2. dan

Animatorji, Oratorij
Povej naprej!

Danes smo šli v Žiri.
Zjutraj smo se, drugače kot ponavadi, zbrali že ob 8. uri zjutraj. Joj, kako smo bili zaspani! Zapeli smo himno, šli hitro na stranišče in se, še polni energije, zapodili na avtobuse.

Po dobri uri vožnje, smo se (po ponovnem obisku stranišča) na parkirišču pred sv. Martinom uspeli spraviti v kolono in se po prav luštni gozdni potki napotili proti tričetrt ure pešačenja oddaljeni cerkvi svete Ane.
Pri cerkvici nas je na jasici v hladni senci pričakala malica. Po hranjenju malih zverinic smo se udobno namestili v cerkvici, kjer smo imeli jutranjo molitev, ki so jo vodili jezuiti. Po molitvi smo si ogledali dramsko igro, kjer smo spoznavali, kaj se je škratom, Gandalfu in Bilbu zgodilo med potovanjem po gorskih vrhovih (in bližnjih votlinah). Bilo je zelo zabavno!

Sledile so kateheze. Navadno, imeli smo se luštno. Še bolj pa je bilo luštno, ko smo po katehezah imeli kosilo, ki je danes izviralo kar iz popotne torbe.

Potem pa smo končno dočakali vrhunec dneva: veliko igro. Razdelili smo se v hobitske družine in na otočkih služili denar za pohištvo, ki smo ga kupili za družinske dupline.
Po dveh urah tekanja, kričanja, vpitja in vreščanja (ter pač zvokov, ki jih spuščajo veseli otroci), smo se peš odpravili nazaj proti avtobusom.

Zadovoljni in utrujeni smo se srečno vrnili domov.

Besedilo: Sara Trobiš

Prejšnji prispevek
Oratorij 2023 – 1. dan
Naslednji prispevek
Oratorij 2023 – 3. dan