ORATORIJ 2012 V DRAVLJAH

Povej naprej!


Dragi otroci!


Leto je naokoli in animatorji se že pridno pripravljamo na poletni oratorij. Veliko se bomo igrali, peli, zabavali, odšli na izlet, spoznali letošnjega junaka oratorija in se na splošno imeli fino. Zato te, če si star vsaj 5 let, vabimo, da se nam pridružiš na štirih nepozabnih dneh med poletnimi počilnicami. Dobimo se vsak dan ob 9. uri zjutraj pred dvorano nove cerkve.

LEPO VABLJENI!

Animatorji vas že nestrpno pričakujemo!

 

Dragi starši!


Tudi letos z animatorji že pridno pripravljamo vse potrebno za izvedbo poletnega oratorija. Ta bo med 13. in 16. avgustom 2012. Spodaj si lahko preberete “urnik” oratorijskih dni.

Tukaj najdete tudi prijavnico, ki jo lahko natisnete in prinesete v župnišče ali pisarno ali pa si jo vzamete na mizici za tisk v cerkvi. Vse dodatne informacije lahko dobite na prijavnici ali pa se oglasite v župnišču oz. pokličite p. Marjana Kokalja.
ROK PRIJAVE: 20. 7. 2012

 

Dragi župljani!


Letošnji oratorij smo si animatorji in voditelji zastavili kot velik projekt, ki ga želimo kar najbolje izpeljati. Prepričani smo, da nam bo to uspelo tudi z vašo pomočjo. Vabimo vas, da nam pomagate pri zbiranju materiala, ki ga bomo potrebovali v času oratorija. Tako boste tudi vi lahko del tega projekta, mi pa bomo s tem prihranili kakšen dragocen evro. Če torej imate doma kaj, kar ne potrebujete več, mi pa bi to lahko uporabili, bomo veseli vsakega vašega daru. Tudi vsak dodaten evro, sladke in sadne dobrote ter molitvena podpora med oratorijem nam bodo prišli zelo prav.

Stvari, ki jih bomo najbolj potrebovali: jogurtovi lončki, časopisni papir, prozorne plastične posodice s pokrovom (npr. od Viki kreme), barvni papir, večje kartonske škatle, najlonske nogavice (vseh barv), majhni stekleni kozarci in kovinski pokrovčki, tulci od (toaletnega) papirja …

Ker bi pa želeli izpeljati tudi glasbeno in raziskovalno delavnico ter vodne igre malo drugače, bi si radi izposodili kakršno koli tolkalo (tamburin, palčke …) ali druga glasbila primerna za otroke, lupe in posodoce za opazovanje drobnih živali ter vodne pištolice. Če imate kaj od naštetega doma in bi nam to bili pripravljeni odstopiti  za nekaj dni, bi vam bili zelo hvaležni.

Material lahko prinesete vsako nedeljo pred in po družinski sveti maši v dvorano nove cerkve ali pa se oglasite v pisarni in povprašate o drugih možnostih oddaje. Lahko pa pišete tudi vodteljici Tjaši Medved na tjasa.medo@gmail.com in se tako dogovorimo drugače.

Veseli bomo tudi drugih darov, za katere mislite, da bi jih lahko uporabili na letošnjem oratoriju.

Material zbiramo do začetka oratorija!


Že v naprej se vam najlepše zahvaljujemo!

Animatorji in voditelji

 

URNIK ORATORIJSKIH DNI


V nedeljo pred začetkom oratorija (12. 8.) ste vsi lepo vabljeni na uvodno sv. mašo ob 10.00 v cerkvi.

Ponedeljek, 13. 8.:

9.00 – zbiranje, himna, dvig zastave, molitev

9.30 – 15.00 – zgodba, kateheze, igre, malica, delavnice; spust zastave, himna

Torek, 14. 8.:

Ta dan se bomo odpravili na izlet. Vseeno se dobimo ob 9.00 pri dvorani, zaključili pa bomo okoli 16. ure.

Sreda, 15. 8.:

Dan bo podoben ponedeljku, samo da bomo oratorijski dan malo podaljšali in ga zaključili ob 17. uri. Ker je praznik Marijinega vnebovzetja, se bomo svete maše udeležili ob 10. uri zjutraj.

Četrtek, 16. 8.:

Dobimo se ob 9.00, ob 10.00 pa se bomo udeležili romarske sv. maše v naši cerkvi (god sv. Roka). Zaključili bomo ob 16. uri.

 

V nedeljo, 19. 8., bomo popoldan v župniji praznovali Rokovo in takrat bomo program popestrili tudi animatorji. Zato ste vsi lepo povabljeni zraven (predvsem otroci), da skupaj podoživimo naše takrat že pretekle dni oratorija.

Oratoriju bo namenjena tudi stojnica (ves dan), kjer bomo pokazali slike letošnjiega oratorija in prejšnjih let, prodajali nekaj izdelkov, otroci pa se bodo lahko udeležili tudi katere izmed delavnic, ki jih bomo tisti dan pripravili animatorji.

Med 16. in 18. uro bomo na kratko predstavili tudi Noetovo zgodbo in predvajali film o letošnjem oratoriju na glavnem odru.

LEPO VABLJENI!


Zadnjič spremenjeno: 15. 7. 2012

Prejšnji prispevek
BINKOŠTI
Naslednji prispevek
ZAOBLJUBLJENO ROMANJE NA ŠMARNO GORO