ORATORIJ 2012 – 4. dan

Novice
Povej naprej!

Zadnji dan oratorija smo praznovali župnijski praznik – god sv. Roka. Zjutraj smo se zbrali pod zastavo in zapeli himno, potem pa imeli pevsko vajo za sveto mašo, ki je sledila ob 10. uri. Obhajali smo jo skupaj z romarji iz Podutika in njihovim župnikom ter domačini iz Dravelj. Po maši so seveda sledile tradicionalne miške in sok. Nato smo si ogledali še zadnjo lutkovno predstavo o tem, kako je po 40 dneh in 40 nočeh končno posijalo sonce in živali so lahko zapustile Noetovo barko. Potem pa še zadnje kateheze oz. delo po skupinah in zasluženo kosilo.

Ker pa noben oratorij ne mine brez vodnih iger, smo zadnje ure oratorija 2012 preživeli na travniku za župniščem, kjer so se otroci med seboj pomerili v različnih igrah z vodo. Dan in celoten oratorij smo zaključili še z zahvalno molitvijo v cerkvi ter s pogostitvijo v dvorani.

Vsi smo bili na koncu enakega mnenja: drugo leto se zopet srečamo na oratoriju!

 

Kot voditeljica oratorija pa bi se na tem mestu rada zahvalila vsem mojim animatorjem, brez katerih oratorij seveda ne bi bil to, kar je. Skozi vse leto nas budno spremlja tudi župnik in oba kaplana, za katere vsi menimo, da brez njih mi animatorji ne bi bili to, kar smo, saj nas podpirajo tako duhovno kot tudi materialno in finančno.

Hvala tudi Primožu Podobniku za vse plakate in koledarje, ki jih je pripravil za nas in poskrbel za to, da so iz računalniške oblike prišli na papir.

Prav tako hvala vsem dobrotnikom in staršem, ki ste nam pomagali zbirati material in prinesli nekaj dobrot med oratorijem. Tudi zaradi vas je oratorij nekaj posebnega.

HVALA vsem za zaupanje in spodbudne besede. Še naprej se veselimo sodelovanja z vami.

 

 

 

FOTO: Štefan RAJŠP, Jože STRAJNAR, Primož PODOBNIK1. DAN

2. DAN

3. DAN

Prejšnji prispevek
PRAZNOVALI SMO FARNEGA ZAVETNIKA SV. ROKA
Naslednji prispevek
21. NEDELJA MED LETOM