Ogledali smo si film posvetitve nove cerkve iz leta 1985

Novice
Povej naprej!

Prav na dan obletnice posvetitve nove draveljske cerkve, Cerkve Kristusovega učlovečenja, smo si po večerni sveti maši ogledali dokumentarni film o sami slovesnosti posvetitve.  Zanimivo je bilo videti znane obraze izpred 30 tih let. Lepo je bilo osvežiti spomin na čase, ko so Dravlje, prav zaradi posebne arhitekture nove draveljske cerkve, postale zanimive za obiskovalce doma in širše v svetu.

Takratni posvečevalec cerkve, ljubljanski nadškof in metropolit dr. Alojzij Šuštar je v pridigi poudaril in župljanom zaželel, da bi draveljsko občestvo rastlo, da bi bila nova cerkev središče prave občestvenosti  in kraj, kjer pred tabernakelj prinesemo svoje skrbi, svoje zahvale, svoje prošnje in odhajamo od njega okrepljeni z upanjem in zaupanjem, da nas ima Učlovečeni Bog neizmerno rad.

Filma se je udeležil tudi sam arhitekt, akademik Marko Mušič z avtorico razstave Tina Kolar Mušič, ki je z veseljem odgovorila na vprašanja, ki so jih prisotni zastavili.

Praznovanje 30 letnice posvetitve se tako nadaljuje. V sklopu praznovanja bo 18.9.2015 draveljski duhovni večer z gostoma, glavnima protagonistoma projekta nove draveljske cerkve, p. dr. Lojzetom Bratino in akademikom arhitektom dr. Markom Mušičem.

Zapisala: Marija Štrbenc

Foto: Tomaž Celarec

 

Posnetek posvetitve cerkve Kristusovega učlovečenja 15. september 1985 

Prejšnji prispevek
Praznovali smo 30-letnico cerkve Kristusovega učlovečenja
Naslednji prispevek
p. Bratina in arhitekt Mušič sta nam spregovorila o gradnji cerkve Kristusovega učlovečenja