Obiskal nas je sveti Miklavž

Novice
Povej naprej!

Polno cerkev otrok, ki so jih spremljali starši, dedki in babice, strici in tete, je pozdravil kaplan p. Marko s kitaro okoli vratu in nasmehom na obrazu. Že pred napovedano uro pričetka smo skupaj ponovili pesmi, ki smo jih nato še bolj glasno zapeli svetemu Miklavžu.

Ob 17.00 so se ugasnile vse luči in pričakovanje prihoda svetega Miklavža je naraščalo.

Če na kratko povzamemo zgodbo, ki si jo lahko spodaj ogledate je – navihana sirota, ki si želi k svetemu Miklavžu, da najde njegovo “črno” knjigo in se iz nje prepiše v “zlato” knjigo, se znajde s prijatelji v nebesih. In to kar v Miklavževi delavnici. Dogodivščine v nebesih se zapletajo. Srečajo angele, parklje in celo svetega Miklavža.  Zgodba ima seveda srečen konec. Kakšen? Poglejte spodaj.

Sveti Miklavž si je nato vzel nekaj časa za nas in je prisluhnil našemu prepevanju, sam pa nam je podal nekaj svojih vtisov, ki jih je opazil med letom. 

Na koncu sta p. Marko in sveti  Miklavž ugotovila – z dobrimi deli delamo svet lepši. Vse dobro se vedno poplača, vse slabo pa se vrača – in  se res ne splača. 

Sveti Miklavž pa ni samo prinesel darila, ampak jih je tudi prejel. Otroci so mu tako prinesli risbice, doma narejene piškote in še marsikaj. Skupaj so se fotografirali, agelčki pa so vsem razdelili simbolična darila.

Še po koncu miklavževanja je bilo veselo, saj je Turistično društvo Dravlje na Rokovem trgu poskrbelo, da je bilo vsem toplo.

Hvala Katji, animatorjem, mladim igralcem in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da je lahko tudi letos otroke obiskal, razveselil in obdaril sveti Miklavž.


Prejšnji prispevek
Beseda prihaja med nas
Naslednji prispevek
Vabilo na glasbeno / molitveni dogodek z glasbeno skupino Abend – ODPOVEDANO