OBISKAL NAS JE SV. MIKLAVŽ

Novice
Povej naprej!

V četrtek, 5. decembra, zvečer je okoli 230 otrok v draveljski cerkvi pričakalo svetega Miklavža. Praznovanje je uvedel župnik p. Ivan Bresciani, nato pa smo uživali v igrici Franca Juvana Dobrinček, ki so jo zaigrali draveljski skavti (Nina, Gašper, Matija, Jure, Maruša, Filip, Domen in Nejc) pod vodstvom Neže in Gašperja Rus, zbor angelov oziroma Malo jato pa je vodila Tadeja Dobre.

Zaplet igrice je tesno povezan z adventnim časom in prihajanja Boga na svet: angel Dobrinček je žalosten, ker je na svetu toliko sovraštva in vojn, zato bi rad odšel na zemljo in skušal nekoliko popraviti odnose med ljudmi. Z dovoljenjem nadangela Mihaela se res odpravi na zemljo in tam sreča skopega fantka, skopuškega poslovneža, revno starko in zdolgočasene fante. Vsi ob stiku z Dobrinčkom postanejo boljši ljudje. Ko se vrne v nebesa in pripoveduje o svojem delovanju na zemlji, mu nadangel Mihael pove, da se bo lahko še vrnil na zemljo, in sicer v Miklavževem spremstvu. In res: ker se je bližal miklavžev večer, so otroci s pesmijo poklicali svetega Miklavža. Ta je res prišel, še prej pa perkeljni, ki pa so bili letos zelo pridni in so se kmalu potuhnili v kot. Miklavž je prijazno nagovoril otroke, nekaj besed pa je namenil tudi staršem. Nato so angelčki s pomočjo skavtov razdelili Miklavževa darila, številni otroci pa so se osebno srečali z dobrim svetnikom.

Celoten večer je lepo potekel in s strani župnijske ekipe še enkrat hvala: najprej seveda svetemu Miklavžu in njegovim angelom (letošnje birmanke), parkeljnom (ministranti in birmanci) in že zgoraj naštetim skavtom, ki so pripravili igrico. Hvala tudi skavtskemu noviciatu, ki je poskrbel za scenografijo, maskerkama Anici Župančič in Moniki Mardjonović ter ozvočevalcu Janezu Gorencu in njegovemu pomočnike Primožu Rajšpu, še posebej pa hvala Moniki Cvirn, ki je imela na skrbi organizacijo celotnega miklavževanja. Bog povrni! 

Foto: Štefan Rajšp in Tomaž Celarec

Video: Jože Strajnar

Prejšnji prispevek
ADVENTNI KOLEDAR
Naslednji prispevek
IZDELOVALI SMO VOŠČILNICE