OBISK ŽUPLJANOV IZ NIZOZEMSKE

Novice
Povej naprej!

V sredo 11. aprila 2012 so nas obiskali župljani angleške župnije iz Haaga. Člani te župnije so tujci živeči v Haagu in pa Nizozemci, katerih zakonci so tujci. Za župnijski izlet so si izbrali Slovenijo, kar jim je predlagal slovenski veleposlanik na Nizozemskem Leon Marc, ki je skupaj z njimi pripotoval v Slovenijo. Med potovanjem jih je seznanil s kulturno in versko dediščino Slovenije. Želeli so si ogledati eno izmed sodobnih slovenskih župnij in izbrali so si župnijo Dravlje, razloga sta nova cerkev za katero je značilna moderna arhitektura in pa nov tip župnije, ki ni tradicionalen.

 

Udeležili so se večerne sv. maše, pozdravil jih je p. Marjan Kokalj. Poslušali so evangelij v slovenščini, nato pa jim ga je njihov župnik, oče Sjaak de Boer razložil v angleščini. Sodelovali so tudi s prošnjami. Po maši so si ogledali še staro Rokovo cerkev.

 

Svoje vtise o Sloveniji je Sjaak de Boer strnil takole: »Med potovanjem po Sloveniji smo spoznali mnogo dobrih ljudi, ki so nam pripovedovali o svojem življenju, delu, veri in umetnosti. Navdušeni smo nad strastjo s katero pripovedujete o vsem vašem početju. V Sloveniji smo prvič in zdi se nam zelo zanimiva. Ljudje so prijazni, za kar se vam zahvaljujemo. Vas pa vabimo, da nas tudi vi obiščete v naši župniji na Nizozemskem in spoznate naše navade.«

 

 

 

FOTO: Primož PODOBNIK

Prejšnji prispevek
MEDGENERACIJSKO SREČANJE
Naslednji prispevek
3. DDV – GOST DR. IVAN RAMŠAK