Nameni apostolata molitve za april 2017

Povej naprej!

Splošni namen

Da bi se mladi ljudje velikodušno odzvali na svojo poklicanost in resno pretehtali možnost, da se izročijo Bogu na poti duhovništva ali posvečenega življenja.

 

Mladina

Na svetovni dan mladih je januarja 2015 papež Frančišek med drugim zapisal:V Kristusu se vam bo uresničila vsaka želja po dobroti in sreči. Edino on lahko izpolni vaša najgloblja hrepenenja, ki jih tako pogosto zasenčijo varljive obljube tega sveta. Kot je
že rekel sv.Janez Pavel II, »On je lepota, ki vas tako privlači; on je tisti, ki prebuja v vas žejo po polnosti in vam ne da, da bi se zadovoljili s kompromisi; on je tisti, ki vas sili, da odvržete maske lažnega življenja; on je tisti, ki v vaših srcih razbira najbolj pristne vzgibe, vzgibe, ki jih drugi hočejo zadušiti. Jezus je tisti, ki v vas prebuja željo, da bi v svojem življenju naredili nekaj velikega.« (Insegnamenti XXIII/2)
Vabim vas na srečanje z Gospodom s pogostim branjem Svetega pisma. Če vam to še ni prišlo v navado, začnite z evangeliji. Preberite vrstico ali dve vsak dan in pustite, da vam Božja beseda nagovori srce in razsvetli pot. Odkrili boste, da je Boga mogoče videti tudi v obrazih bratov in sester, še zlasti najbolj pozabljenih: v obrazih ubogih, lačnih, žejnih, tujcev, bolnih, zapornikov. Zato da vstopimo v logiko nebeškega kraljestva, se moramo naučiti biti ubogi z ubogimi. Srečevanje z Bogom v molitvi, branje Svetega pisma in bratsko življenje vam bo pomagalo bolje spoznali Gospoda in same sebe. Kot učencema na poti v Emaus bo Gospodov glas naredil, da bo vaše srce gorelo in odprl vam bo oči, da boste prepoznali njegovo prisotnost in odkrili ljubeč načrt, ki ga ima za vaše življenje.

Nekateri med vami čutite, da vas Gospod kliče v poročeno življenje, da si ustvarite družino. Mnogi mislijo, da je ta oblika poklicanosti zastarela, vendar to ni res! Prosim pa vas, da prav tako pretehtate možnost, da ste poklicani k duhovništvu ali k posvečenemu življenju. Kako lepo je videti mlade ljudi, ki se oklenejo tega klica in se popolnoma posvetijo Kristusu in službi Cerkvi. Soočite se s tem izzivom s čistim srcem in ne bojte se! Če boste odgovorili z da na Božji klic, boste postali novo seme upanja za Cerkev in družbo. Nikoli ne pozabite: Božja volja je naša sreča!

Prejšnji prispevek
Predstavitev nove knjige: Draveljsko berilo
Naslednji prispevek
Vikend za mlade