Na praznik Gospodovega oznanjenja so katehumeni prejeli Veroizpoved

Novice
Povej naprej!

Liturgično praznovanje praznika Gospodovega oznanjenja Mariji je bilo zaradi cvetne nedelje letos, 2018, na soboto 24. marca. Večerna maša v Dravljah je bila zelo slovesna. Za poudarjeno praznovanje Gospodovega oznanjenja Mariji, ki je hkrati tudi družinski praznik in materinski dan, je pri maši sodeloval zborček Mala jata, skupaj z draveljskimi instrumentalisti. Tako prisrčno in tako živahno je bilo. Najprej uvodna pesem Najlepšo pesem ti bom zaigral, potem vse ostale, so bile zelo primerne za današnji praznik.

P. Miran je ob povzetku božje besede o tem, kako je Marija bila na tem, da razloči in dojame, kdo je prišel do nje in ji oznanil »veselo novico«, poudaril, kako pomembno je razločevanje v našem vsakdanjem življenju. Posebno še, kako pomembno je duhovno razločevanje, kajti za prepoznavanje Božjega glasu, Božjega sporočila in Njegovih »namigov« je potrebna milost.

P. Miran je ob tem spomnil, kako so se tudi naši letošnji katehumeni odločili za duhovno razločevanje in prejem zakramentov, ki jim bodo podeljeni na velikonočno vigilijo, v soboto zvečer. Ob tem so danes katehumeni sprejeli tudi veroizpoved.

Katehumeni bodo prejeli zakramente po rokah župnika – p. Mirana Žvanuta, kateremu je Ljubljanski nadškof metropolit, msgr. Stanislav Zore, dal izrecno dovoljenje.

Ko smo danes vse to spremljali in se ob odhodu iz cerkve ozrli na oltar, za katerim stoji velik napis »Zakaj te ljubim, moj GOSPOD?«,smo si kaj hitro lahko odgovorili: »Ker me ti ljubiš, Gospod!« – ker mi omogočaš, da sem del občestva, v katerem je zares lepo.

 Na tej povezavi lahko prisluhnete celotni sveti maši.

 

 

Besedilo: Marija Šterbenc

Foto, video in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Za nami je živahna cvetna sobota
Naslednji prispevek
Blagoslov butar in zelenja na cvetno nedeljo