MLADINSKI PEVSKI ZBOR VIP NA PEVSKEM VIKENDU

Novice
Povej naprej!

V petek, 9. novembra smo se dekleta mladinskega pevskega zbora odpravile na tradicionali pevski vikend priprav za božič. Letos je bil le ta nekoliko drugačen, saj se nam je pogumno pridružilo nekaj fantov in tako se je naša »skupinica« še dodatno povečala.

Ob 17.00 smo se zbrali pri župnišču, v avtomobile zložili vse potrebno in se odpeljali proti Piranu. Ko smo prispeli v Piran, so nas tam prijazno sprejeli duhovniki minoritskega samostana in naš pevski vikend se je uradno začel. Najprej večerja, priprava prostorov in seveda vaje. Vsi smo se resnično trudili, učili, poslušali, vendar pa je ključ do uspeha ponavljanje, zato nas Katjuša ni in ni izpustila iz rok. Saj veste kako pravijo: »Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!« Po končanih vajah je sledil družabni večer. Pogledali smo si dobro komedijo, se zraven veliko smejali in pogovarjali, nato pa pozno ponoči le odšli proti svojim posteljam.

V soboto ni bil urnik nič kaj drugačen. Zjutraj smo začeli z vajami, vmes smo imeli krajšo pavzo, kjer smo se najedli peciva s katerim nas je razvajala Katja, nato pa ponovne vaje . Po kosilu se nas je nekaj odpravilo na sprehod po Piranu, drugi učenjaki pa so se ta čas pridno učili. Na sprehodu smo se kot vedno zelo zabavali, imeli photoshooting, odšli na kakav in kavico, nekateri bolj pogumni, pa so skočili tudi v morje. Proti večeru smo odšli nazaj v samostan, kjer nas je že čakala večerja, nato pa so zopet sledile vaje. Po vajah smo imeli družabni večer, na katerem smo dekleta skušale krstiti fante, a se nam je načrt nekoliko izjalovil, tako da jih ta obred še čaka. Kljub temu smo imeli super družabni večer poln smeha in dobre volje. Z dobro inspiracijo smo se dogovorili tudi glede novega imena naše skupine, ki nam bo pomagalo k večji prepoznavnosti. Iz vseh predlogov smo izglasovali ime: SKUPINA VIP (vokalno izjemno popolni).

V nedeljo zjutraj smo sodelovali pri maši, spakirali vse potrebno, pojedli kosilo, se poslovili in odšli dobre volje iz še enega super pevskega vikenda.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam na kakršen koli način omogočili izvedbo pevskega vikenda. Hvala vsem vozačem: Družini Matos, Štefanu Rajšpu, Metodu Čuku, Jerneju Štrbenku in Marjanu Kokalju. Seveda pa najlepša hvala tudi župniji Dravlje, ki nam je na pomoč priskočila tudi denarno.

 

Besedilo: Pevke in pevci skupine VIP

Foto: Štefan RAJŠPPrejšnji prispevek
DRAVELJSKI DRUŽABNI PLES
Naslednji prispevek
2. DRUŽINSKI LAB-ORATORIJ