Ministrantski izlet v Stično

Povej naprej!

Nekateri med njimi so zapisali svoje vtise.

V soboto zjutraj smo se zbrali pri župnišču ob 9. uri. S patrom Egonom smo se odpeljali na izlet v Stično. Tam nas je pričakal pater Jona in nas peljal v cerkev, da si ogledamo njihove čudovite jaslice. Zame je bilo to prvič, da sem videl jaslice, ki se premikajo. Pater Jona nam je razkazal njihovo veliko cerkev in samostan. Po končanem ogledu smo na naše veliko veselje igrali nogomet. Na koncu nas je pater Jona povabil na čaj in smo se odpravili proti Ljubljani. Pater Egon nas je na poti domov peljal v picerijo Etno. To je bil moj prvi izlet z ministranti in se že zelo veselim naslednjega. (Jakov Boljat, 3. razred)

 

Dne 12.1.2019 smo se z ministranti odpravili v Stično na ogled jaslic. Jaslice so bile prečudovite, saj so bile električne ter je bilo v njih veliko figur, ki so govorile. Pater Jona nam je razkazal prostore župnije ter samostana. V spominu mi najbolj ostajajo prav figure, ki so govorile, ter nogomet, katerega smo igrali po obisku. Nazaj grede smo se ustavili še v piceriji Etna kjer smo jedli super pice. Zelo bi se rad zahvalil p. Egonu za organizacijo obiska. Dolgo mi bo ostal v spominu. (Jan Maksimiljan Trelc-Kos, 4. razred)

 

V soboto, 12. januarja, smo se z ministranti odpravili na izlet v Stično. Tam nas je sprejel zelo zabaven pater Jona, ki nam je predstavil čudovite jaslice. Peljal nas je v cistercijansko obednico (refektorij) in kapitelj. Nato smo se na igrišču pomerili v nogometu s stiškimi ministranti (in smo zmagali). Pater Jona nas je po športnem srečanju povabil na čaj s cedevito. Obisk smo zaključili v piceriji, kjer smo se okrepčali s pico in palačinkami. Dan je bil zelo zabaven! (Domen Kavčič, 7. razred)

 

V soboto, 12. 1., ob 9.00 smo se ministranti zbrali pred župniščem, od koder smo kmalu odrinili v Stično. V Stični smo se spoznali s tamkajšnjimi ministranti, s katerimi smo si ogledali tudi njihove jaslice in samostan. Ko smo končali z ogledom, smo šli s stiškimi ministranti igrat nogomet. Po dolgi tekmi smo se v samostanu malce okrepčali s čajem, nato pa smo se odpravili proti pizzeriji Etna. Ko smo se vsi dodobra najedli, smo se odpeljali do župnišča, od koder je vsakega vodila svoja pot. (David Demšar, 9. razred)

Prejšnji prispevek
Sveti trije kralji v Dravljah
Naslednji prispevek
Sodelovali smo na Svetopisemskem maratonu