Ministrantske počitnice

Novice
Povej naprej!

Ob koncu šolskega in ministrantskega leta smo si ministranti naše župnije privoščili teden počitnic na otoku Murterju. Odpotovali smo v nedeljo 23. junija po maši.

Ko smo prišli tja, smo se razveselili sonca, ki se je pokazalo po dolgi vožnji v dežju. Sonce nas je spremljalo še cel teden. Na otoku smo največ časa porabili za kopanje, ta čas pa smo nekateri porabili raje za branje knjig in reševanje križank. Na plaži smo prebilii celo dopoldne, potem smo imeli kosilo, po kosilu pa počitek. To je bil čas za spanje, igranje šaha ali branje revij. Po počitku smo spet odšli na plažo. Večerjo smo imeli pozno popoldne, nato pa smo imeli še nekaj časa za branje ali za družabne igre. Včasih smo šli na sprehod. Nato smo šli spat.

Domov smo prišli v soboto popoldne.

Jernej

 

Zelo mi je bilo všec takrat ko so se ptički prosto sprehajali po dvorišču, všeč mi je bilo tudi kopanje in igranje šaha.

Ambrož 

 

V nedeljo smo krenili iz Dravelj, in prišli v prelepo mestece Tisno na otoku Murter. Najprej smo šli do hiše, kjer smo spali. meni se je zdela lepa. Najprej smo razpakirali svoje stvari, nato pa smo šli na plažo. Po plaži sta nam animatorki Teja in Katja postregli z veličastno večerjo. Po večerji smo se še malo poigrali, nato pa smo šli spat.

Približno takole je zgledal en dan na Murterju: Zjutraj smo imeli mašo, po njej pa sta nam Katja in Teja postregli vedno z veličastnim zajtrkom. Po jedi smo šli na plažo, kjer smo se imeli zelo fino. Ob dveh smo šli na kosilo. Po kosilu je bila do 17:30 siesta. Po siesti smo šli na plažo. Ob 20:30 je bila večerja. Po večerji smo se še malo poigrali, nato pa smo šli spat.

Jan Maksimiljan 

 

Z ministranti smo šli na Murter. Pot je trajala približno 6 ur. Ko smo prišli tja, smo se kopali in imeli kosilo. No imeli smo se dober. Vreme je bilo sončno. Kopali smo se 2 krat na dan. Po kosilu je bila “sijesta” 2 uri tišine. voda je bila mlačno mrzla. Zadnji večer smo šli na trojni sladoled.

Marino 

 

Z ministranti smo šli na Murter. Peljali smo se s kombijem. Šli smo 23.junija in se vrnili 29. junija. Imeli smo se lepo. Šli smo na sladoled. Imeli smo ministrantski krst! 

Tadej 

 

Počitnice na otoku Murterju so bile vedno vrhunec ministrantskega leta. In tudi letos je bilo tako. Letos sem najbolj užival v topli vodi, veslanju in skakanju z Jernejevega čolna, nogometu na umetni travi, odlična pa je bila tudi hrana za kar gre zasluga Teji in Katji.  Všeč mi je bilo, da smo se med seboj dobro ujeli ni med nami ni bilo sporov.

 Janez


Na Murterju smo se imeli odlično. Najbolj mi bosta v spominu ostala nogomet in hrana seveda zaradi dveh najboljših kuharic Katje in Teje. Kopanje mi je bilo všeč zaradi čolna in napihljivih blazin. 

Peter

 

Na Murterju mi je bilo zelo lepo. Veliko časa smo igrali šah in to me je zelo presenetilo. Eden od bolj smešnih trenutkov je bilo, ko so se trije ptiči prosto sprehajali po dvorišču. Zelo sem tudi užival v kopanju in nogometu.

Domen 


Na Murterju smo se imeli zelo lepo. Igrali smo vaterpolo, vozili smo se s čolnom, skakali smo v vodo, pod vodo smo iskali školjke, ježke. Videli smo tudi veliko rakovico. Imeli smo tudi ministranstski krst. Prijeli so nas za roke in noge in so nas vrgli v morje. Najbolj mi je bilo všeč, ker sta Katja in Teja dobro kuhali.

Matej 

 

Nekatere simpatične izjave naših ministrantov:

Peter: Ej tuki se vid, da je voda res prozorna.
Tim: Sam od deleč je voda modra.

 

Janez: A to ostalo mleko moramo dat v hladilnik?
Nejc: Ne to je trajno mleko, to lahko zdrži.

 

Teodor: A bomo šli waterpolo? A v vodi?

 

Nejc: O my God kok sm to hitr preplaval.

 

Matej: A ti gre kdo na žiuce? A ti gre na jetra? A ti ne gre na nč?

 

Teodor: Dost tunkanja za dons!!
Nejc: (nagajivo) Sam še eno tunkanje za dons!

 

Tadej: Ej Nik a če bi bla midva isti dan rojena sam 3 leta kasnej, pol bi bla midva dvojčka?

 

Nejc: Pa ne no Slovenia napis… Ce smo v Evropi.

 

Poli vpraša Nejca: Nejc kaj si kupu?
Nejc: pištolo… Ne sej ne, dve mali ladjici J

 

Nekdo: A ves da tist k ma gene je genij.

Prejšnji prispevek
Praznovanje srebrne maše p. Janeza Perčiča in p. Robina Schweigerja
Naslednji prispevek
Sveta maša ob 50-letnici p. Mirana