Lep slovenski pregovor pravi »Kdor poje dvakrat moli….«.

Draveljski mešani pevski zbor je v svoji dolgoletni zgodovini doživel mnogo vzponov in padcev. Prav zaradi tega smo v zadnjem desetletju začeli dajati večji pomen neformelnemu druženju, medsebojnim odnosom in duhovnem vodstvu. Skupaj se udeležujemo duhovnih vaj, praznujemo rojstne in godovne dneve, vsako pevsko sezono pa zaključimo s piknikom, na katerem poskrbimo za razne športne aktivnosti. Od leta 2002 se vsako drugo leto odpravimo na romanje, bili smo v Rimu, Medjugorju, na Poljskem, v Španiji, v Franciji in in Irskem. Aktivno sodelujemo tudi pri pripravi Rokovega sejma.

Naše redne zadolžitve so: sodelovanje pri bogoslužjih, tako nedeljskih kot prazničnih, sodelovanje na dekanijskem nivoju, pri pogrebih in porokah.

Leta 2008 se nam je pridružil Marko Ušeničnik, ki zdaj zbor uspešno vodi. V tem času je zbor močno napredoval, tako strokovno kot številčno. V zadnjih letih smo se potrudili in prepevali tudi zahtevnejše maše: Frana E. Venturinija-Arha Slovenska maša za mešani zbor in orgle; Hugolina Sattnerja Misso Seraphico; Novo mašo 97 za mešani zbor, triglasni ženski zbor, tri trobente in orgle Damjana Močnika in Misso Brevis in G-duru W. A. Mozarta.

Če si želite skupaj z nami polepšati nedeljska draveljska bogoslužja, vas vabimo, da se nam pridružite. Pevske vaje imamo vsak četrtek ob 20. uri.