Krištofova nedelja 2015

Novice
Povej naprej!

V nedeljo 26. julija bo Krištofova nedelja. Skupaj bomo prosili, da nam Bog na priprošnjo svetega Krištofa deli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh. V svoje molitve bomo vključili vse udeležence v prometu – tudi naše misijonarje.

Biti Krištof – Kristonosec – je poslanstvo vsakega kristjana. Smo namreč živi udje Kristusovega skrivnostnega telesa in v današnjem času mi nadaljujemo Jezusovo delo. Mi prinašamo Njegovo veselo oznanilo, usmiljenje, dobroto, rešitev, Njegovo ljubezen v današnji čas, h konkretnim ljudem. To je lahko naša domača družina, farna družina, delovno okolje, narod, ves svet. Povsod dodajamo svoj kamenček ljubezni v mozaik, ki pokaže bolj ali manj jasno podobo Odrešenika.

Misijonarji, ki so odšli v tuje dežele in oddaljene pokrajine, morajo še posebej svetiti in goreti, da bi tudi druge vneli in jim pokazali pot v svetlejšo prihodnost. Premalo pa bi bilo samo usmerjati z besedo, če ne bi mogli božje kraljestvo med nami tudi uresničevati. To se dogaja preko mašne daritve, zakramentov, kateheze – in konkretno: z deli pomoči in ljubezni.

Da bi mogli misijonarji doseči oddaljene kraje in naselja, da bi mogli poskrbeti za lačne, da bi lahko tudi gradili šole, vrtce, ambulante, zavetišča, mostove in ceste – nujno potrebujejo prevozna sredstva – to so vzdržljivi avtomobili, motorna kolesa, ambulantna vozila, traktorji, tovornjaki, kombiji … Velikodušna srca slovenskih voznikov vsako leto poskrbijo, da lahko vozniška akcija MIVA Slovenija omogoči nakup prepotrebnih prevoznih sredstev in tako podpre misijonarje pri mobilnosti, krajšanju poti, lajšanju bremen, širši dejavnosti – predvsem pa pri reševanju življenj.

Po vseh mašah (tudi v soboto zvečer) bo blagoslov vozil. Vabimo vas, da se radi udeležite blagoslova. Prosimo vas tudi, da ob tej priložnosti pri svojem vozilu namenite v zahvalo za srečno prevožene kilometre svoj dar za misijonska vozila.

V naši župniji bomo Mivi posredovali del nabirke, nabrane med nedeljskimi sv. mašami, avtomobile pa bomo blagoslovili po koncu vsake sv. maše. Vabimo vas, da se radi udeležite blagoslova.

Hvala vam za vsak vaš dar! 


Več o MIVA Slovenija.

Prejšnji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 15. NEDELJO MED LETOM
Naslednji prispevek
PRAZNOVANJE SV. IGNACIJA LOJOLSKEGA