KONCERT ZBORA KROG IN ZBORA ARHITEKTOV

Povej naprej!

Prisrčno vabljeni v torek, 11. decembra, ob 19.30, k poslušanju in uživanju v harmonijah, ki so jih zapisali skladatelji Chopin, Brahms, Wolf, Gesualdo in nekaj slovenskih skladateljev. Prepevala bosta Komorni zbor Krog in pevski zbor arhitektov Slovenije z dirigentom Michelejem Josio. Ob klavirju jih bo spremljala pianistka Ana Šinkovec.

Komorni zbor Krog

je bil ustanovljen jeseni leta 2005 kot manjši pevski ansambel, v katerem se prepletajo glasovi mladih, a vokalno izkušenih in zborovsko prekaljenih pevcev. Prvo leto je deloval pod vodstvom dirigenta Micheleja Josie, v sezoni 2006/07 je dirigentsko mesto prevzel Primož Malavašič, ki je zbor vodil do februarja 2009. Po projektnem sodelovanju z dirigentko Martino Batič (marec 2009) je vodenje zbora v aprilu 2009 prevzela Živa Ploj Peršuh. V letu 2010 je zbor sodeloval z mladima talentiranimi slovenskima dirigentoma, Ano Erčulj in Acotom Biščevičem. S sezono 2011/12 se na mesto dirigenta zbora vrača Michele Josia.

Komorni zbor Krog se redno udeležuje zborovskih tekmovanj, (Bad Ischlu v Avstriji 2007, Montreux Choral Festival, 9. mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor 2008, 47. mednarodno zborovsko tekmovanje Seghizzi 2008, Zborovsko tekmovanje Tolosa 2009, 21. tekmovanje Naša pesem 2010) kjer dosega vidne uvrstitve in priznanja.
Zbor redno sodeluje na seminarjih in tekmovanjih za dirigente (5. Mednarodnem tekmovanju mladih zborovskih dirigentov Ljubljana 2009 v organizaciji JSKD, seminarji za dirigente s Petrom Hankejem, dirigentskem seminarju pod vodstvom prof. Steffana Schreyerja).

Jeseni 2010 je zbor v sklopu koncertov Festine izvedel Faurejev Requiem. Zbor si šteje v čast, da je bil povabljen k sodelovanju pri enem največjih glasbenih projektov zadnjih let, izvedbi Mahlerjeve 8. simfonije v sodelovanju s Festivalom Ljubljana, slovensko in zagrebško filharmonijo, ob 20. obletnici neodvisnosti Slovenije.

Prejšnji prispevek
PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE
Naslednji prispevek
LUČ MIRU IZ BETLEHEMA