Izziv petega postnega tedna: ranjenost – ozdravljen

Novice
Povej naprej!

Do konca postnega časa manjkata še dva tedna. V tem, predzadnjem tednu bomo premišljevali še o zadnji od petih najpogostejših skušnjav, ki jih prepoznavamo v svojem duhovnem življenju. V našem vsakdanjem življenju se ne moremo izogniti ranjenosti – ljudje smo preprosto nepopolni in velikokrat kljub najboljšim namenom grobi, pa tudi nasploh lahko opažamo, da nihče med nami ne more skozi življenje, ne da bi le-to na njem pustilo kakšno brazgotino. Zato je še toliko bolj pomembno, da svoj pogled ohranjamo na Jezusu, ki naše rane ozdravlja. Tako bomo lahko tudi ta teden napredovali v veselju, v skladu z besedami apostola Pavla iz Pisma Filipljanom, ki smo jih letos vzeli za temo premišljevanja: “Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se. (Flp 1,4)”. 

V predalčkih pod tablo na zahodni steni cerkve bomo tudi tokrat našli nove izzive za ta teden – tukaj zopet predstavljamo enega za vsak steber postnega časa

  • MOLITEV: Preberite odlomek iz Svetega Pisma in ob njem molite in razmišljajte: Luka 17, 11-19  In rekel mu je: »Vstani in pojdi! Tvoja vera te je rešila.« (Lk 17, 19)

  • DOBRO DELO: Vsak dan v tem tednu imej seboj vrečko in rokavico, da na poti po svojih opravkih pobereš smeti, ki jih boš srečal na poti.

  • ODPOVED: Vsak dan v tem tednu se odpovej negativnim mislim, razmisli o pozitivni strani vsakega dogodka.

.

 

 

 Izziv četrtega postnega tedna: žalost – veselje

Izziv prvega postnega tedna: strah in njegovo nasprotje, varnost 

Postni čas 2023

Prejšnji prispevek
Vesela pustna nedelja
Naslednji prispevek
Letošnji birmanci na obisku