IZPOVEDOVANJE VERE – 5. del

Povej naprej!

Kratka razmišljanja v postnem času smo naslovili IZPOVEDOVANJE VERE. Razmišljanja bodo pripravljale različne skupine v župniji oz. njihovi predstavniki.

 

 

 

 

 

 

 

Umrl in bil v grob položen

Na cvetno nedeljo in na veliki petek pri teh besedah vsa Cerkev pade na kolena. Jezusova smrt na križu je učence spravila v obup. Pred nekaj dnevi je tako zmagoslavno prišel v Jeruzalem, pričakovali so njegovo kraljestvo na zemlji. Nato pa izdaja, montiran sodni proces, trpljenje, smrt, grob. Razočaranje Jezusovih učencev je bilo popolno. Še nedavno so govorili o svoji pripravljenosti, da zanj dajo svoje življenje, ko pa se je začelo njegovo trpljenje, so se poskrili, trepetali zase in zanj. Kje je njihovo včerajšnje navdušenje, zagnanost, optimizem? Svet se jim je sesul, vera in življenje sta izgubila smisel.

‘Judje namreč zahtevajo znamenja, Grki iščejo modrost, mi pa oznanjamo križanega Mesija, ki je Judom v spotiko, poganom norost’, piše sv. Pavel Korinčanom. Tudi Jezusova smrt je bistven element naše vere. Je Njegov najmočnejši izraz ljubezni do človeka. Jezus ni umrl za pravične, umrl je za grešnike. Prostovoljno, a vendar zato, da izpolni Očetovo voljo. Grešnik se ne more sam odvezati svojih grehov. In Bog jemlje greh zelo resno. Greh je katastrofa v našem odnosu z Njim. Za odpuščanje naših grehov je žrtvoval lastnega Sina. Jezusova kruta smrt je bila nujno potrebna za človekovo odrešenje od greha in prepustnica za vstop v raj.


Besedilo je pripravila zakonska skupina.

Prejšnji prispevek
Tekaški križev pot 2016
Naslednji prispevek
PRAZNIK SV. JOŽEFA, MOŽA DEVICE MARIJE