IZDELOVANJE BUTARIC

Novice
Povej naprej!

Sobota, 31. 3. 2012 – na trgu Janeza Pavla II. smo se zbrali animatorji, ki smo pripravili ta dogodek, birmanci, ki so nam pomagali ter starši in otroci, ki so prišli izdelati svojo butarico.

Zbrali smo se ob 9. uri, ko je imel p. Marjan Kokalj kratek uvod v dvorani nove cerkve. Povedal nam je veliko zanimivih stvari o cvetni nedelji – kako jo praznujemo, zakaj sploh imamo butarice, iz katerega zelenja jo največkrat delamo ipd. Potem pa smo zunaj začeli z delom. Na voljo je bilo šest vrst zelenja in leskove palice za osnovo. Starši so hitro poprijeli za delo, otroci pa so jim pridno sledili. Vsi pa so imeli tudi možnost, da se naučijo izdelati pravo ljubljansko butarico iz barvanih oblancev. Zanimanje je bilo precejšnje, zato je material kar hitro pošel. Drugače pa je bilo z zelenjem, ki pa ga je bilo zelo veliko in zato je lahko vsak izdelal več butaric.

Vse navzoče smo prosili, da naredijo kakšno butarico več, da bi jih animatorji lahko prodajali naslednji dan, tj. na cvetno nedeljo pred župnijsko in družinsko sveto mašo. Tako smo vsi skupaj naredili okrog 30 butaric za prodajo. Vsaka je bila drugačna in na svoj način zanimiva.

Z zbranimi prispevki od prodaje butaric smo animatorji zbrali okrog 120 €. Denar bomo namenili nekaterim našim animatorjem, ki si ne bi mogli privoščit potovanja med poletnimi počitnicami, ki ga organiziramo v začetku avgusta. Vsem najlepša hvala za vaše darove!Foto: Štefan RAJŠP

Prejšnji prispevek
DOBRODOŠLI
Naslednji prispevek
TEKMOVANJE BUTARIC