Sv. maše na praznik sv. Jožefa, moža Device Marije

Povej naprej!
19. marca 2021

19. marca obhajamo god sv. Jožefa, moža Device Marije in Jezusovega krušnega očeta. Ob tej priložnosti se je vredno ponovno spomniti na pismo papeža Frančiška “Z očetovskim srcem (Patris corde)”, s katerim se sveti oče spominja 150. obletnice razglasitve sv. Jožefa za zavetnika vesoljne Cerkve. Blaženi Pij IX. je namreč z dekretom Quemadmodum Deus, ki ga je podpisal 8. decembra 1870, zahteval ta naziv za sv. Jožefa. 

Pismo je bilo izdano lani 8. decembra, z njim pa je papež za obhajanje omenjene obletnice do 8. decembra 2021 napovedal posebno »leto«, posvečeno Jezusovemu krušnemu očetu. V ozadju apostolskega pisma je pandemija covid – 19, ki nam je dala razumeti, piše Frančišek, pomen navadnih ljudi, tistih ki so, daleč od središča pozornosti, vsak dan potrpežljivi in vlivajo upanje, sejejo soodgovornost. Prav kakor sv. Jožef, »mož, ki je ostal neopažen, mož vsakdanje obzirne in skrite prisotnosti. In vendar je njegova vodilna vloga brez primere v zgodovini zveličanja«. 

Pismo v celoti najdete na spletni povezavi https://katoliska-cerkev.si/apostolsko-pismo-patris-corde-svetega-oceta-franciska-ob-150-letnici-razglasitve-sv-jozefa-za-zavetnika-vesoljne-cerkve

Z godom sv. Jožefa se začne tudi teden družin, ki bo trajal do prihodnjega četrtka, ko praznujemo slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Mariji.

Svete maše v petek, 19. 3., bodo ob 7.00, 17.00 in 19.00 (po predhodnem dogovoru).