Stična mladih 2022

Povej naprej!
17. septembra 2022

Letošnja Stična mladih bo potekala 17. septembra pod geslom Izberi vihar (Mt 14,22-33).

Kot je že navada zadnja leta, se bomo tudi letos največjega dogodka za katoliško mladino udeležili s pomočjo posebnega vlaka, ki ga v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravljajo organizatorji. Vlak proti Ivančni gorici bo z ljubljanske železniške postaje odpeljal ob 9.00, zato se tisti, ki nimate svoje družbe in bi želeli iti v Stično z nekom, ki je že bil, dobimo ob 8.00 na postajališču mestnega avtobusa Plešičeva (pred Klubom 300).

Za razliko od prejšnjih let, ko smo vozovnice in vstopnice za na prizorišče kupovali kar na vlaku, nas letos organizatorji spodbujajo, da vstopnico (10,00 evrov) in povratno karto za vlak (7,00 evrov) kupimo že vnaprej preko spletne strani https://trgovina.katoliskamladina.si/izdelek/vstopnina-sm-22-predprodaja.

Vsekakor pa je zalo pomembna informacija tudi to, da letos povratni vlak iz Ivančne gorice odhaja šele ob 22.04 in ima predviden prihod v Ljubljano ob 22.54, kar pomeni predviden povratek v Dravlje malo pred polnočjo.

Tiste, ki se nam boste pridružili prvič, na temelju izkušenj opominjamo, da je poleg malice in pijače s seboj dobro imeti tudi primerno obutev (ker smo veliko časa na nogah), dežnik ali pelerino za primer dežja, pa kak toplejši kos oblačila za zvečer in kak evro za vsak primer. Vsekakor ne škodi vprašati za nasvet koga, ki je bil zraven že v preteklih letih.
Od župnijske ekipe bo letos zraven p. Marko Pavlič, na katerega se tudi lahko obrnete za kak nasvet in vse dodatne informacije.

Stična mladih je enodnevni festival, ki slovenskim mladim skozi različne aktivnosti ponuja izkušnjo Boga. Poslanstvo Stične mladih je »prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom«. Stično mladih ustvarjajo mladi. Pod okriljem Katoliške mladine pri organizaciji Stične mladih vsako leto sodeluje več kot 200 prostovoljcev, ki skozi leto zavzeto in premišljeno snujemo dogodek. Letošnje geslo Stične mladih je “Izberi vihar.”

Zbiranje udeležencev se bo začelo ob 9.30. Program se bo zaključil predvidoma ob 21.00. Vse aktualne informacije v zvezi z izvedbo srečanja bodo objavljene na spletni strani Stične mladih ter njenih družbenih omrežjih.

Program:

  • po 9.30 odprtje vhoda;

  • 10.00 uvodni program;

  • 11.00 sveta maša;

  • 12.30 čas za kosilo, druženje, ogled stojnic;

  • 14.00 delavnice (1. krog); 

  • 15.30 odmor;

  • 16.00 delavnice (2. krog);

  • 18.00 večerja;

  • 19.30 večerni program;

  • 21.00 zaključek in odhod domov. 

Od 13.00 do 18.00 bo potekal športni turnir v odbojki, nogometu in košarki (odvisno od interesa športnih ekip). Ekipe se lahko prijavijo na spletni strani sticna.net. Ves dan bosta možna adoracija v opatovi kapeli in zakrament svete spovedi v cerkvi. Dan pred Stično bo organizirano romanje, ki bo v petek, 16. septembra. Več informacij bo objavljenih na spletni strani.