Srečanje skupine razvezanih Srce ob srcu

Povej naprej!
27. septembra 2017

V septembru bo v Ljubljani zopet začela z delovanjem skupina »Srce ob srcu« pod okriljem SRCA, Skupnosti Razvezanih v CErkvi. 

Prvo srečanje bo v sredo, 27. septembra ob 19.30 v Dravljah. Dobimo se pred novo cerkvijo. Povabljeni tudi k sv. maši ob 19. uri v novi cerkvi. (Predvidoma bodo naslednja srečanja vsako 4. sredo v mesecu po večerni maši.) Dobrodošli stari in novi člani.

Vsi zainteresirani se prijavite na e-naslov: razvezani.srce@gmail.com.  

V svetu selfijev, potrošništva, nedosegljivih idealov popolnosti, osamljenosti ipd. zmanjkuje časa in prostora za usmiljenje, sočutje, za to, da srce ob srcu joka, za to, da bi bili slišani, sprejeti, razumljeni. Razveza je ena od najtežjih življenjskih izkušenj, je dejansko proces, ki lahko traja mnogo let. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.

Psihologija večinoma od trpljenja beži, duhovnost ga sprejme in uporabi kot priložnost za srečanje in razodevanje božje moči v svojem življenju.

Delali bomo po Metodi duhovnega poslušanja tako, da bomo drug z drugim pošteno in odkritosrčno delili osebne izkušnje, svoje izzive in spodbude iz vsakdanjega življenja v svetu, kjer se zlo velikokrat pretvarja, da je dobro. Vsak lahko v okolju varnega prostora zaupanja prispeva svojo edinstveno izkušnjo, po kateri Bog daje moč in usmiljenje. Zavedamo se, da nam skozi izkušnje drugih govori Bog in nas utrjuje v hoji za Njim, ko nosimo svoj križ razveze.

Gradivo za molitev, premišljevanje in podelitev v skupini boste prejemali po e-pošti in natisnjeno na srečanju.

Srečanja bo vodil p. Vili Lovše.