Sprejem Lučke miru iz Betlehema

Povej naprej!
17. decembra 2017

Geslo LMB 2017: »PUSTIVA SE VNETI« 

Geslo letošnje LMB je vabilo v dvojini – ni ukaz in ni prisila. Je kot odpiranje vrat – jaz sprejemam plamen in želim goreti, a bom neskončno srečnejši, če lahko to narediva skupaj – zato te vabim, da se pustiva vneti. 

 

Poslanica LMB 2017

Začelo se je v votlini, daleč stran od mene in tebe, ko se je zgodil čudež. Prišel je za vse, da bi vžgal naša srca. Bil je kot prižgana sveča, ki sveti le tako, da se daruje. Mnogi so se bali, da bi se jih plamen dotaknil, tiste pa, ki so ga sprejeli, je povabil, da svetijo skupaj in vnemajo druge. Prepotoval je dolgo pot, da je danes lahko pred menoj in pred teboj. Kaj bova naredila z njim? Lahko se obrneva stran in sva še naprej pusti sveči, ki se bojita, da bi se ju plamen dotaknil. Ali pustiva, da iz mene in tebe naredi naju, da ga širiva naprej. Kaj bova vzela danes? Je zopet dovolj samo sveča ali bova tokrat sprejela plamen? 

 Dobrodelni namen LMB 2017

Letos nas vzgojni namen kliče k odgovornosti do družbe, strateški cilji pa poudarjajo in v sredo našega delovanja postavljajo steg, ki je osnovna celica Združenja, medtem ko je osnovna celica družbe družina. Z letošnjim dobrodelnim namenom želimo stopiti naproti otroku in njegovemu prvemu družbenemu okolju – družini. Le-ta nudi zavetje ter daje mlademu fantu ali dekletu prostor in okolje, kjer osebnostno raste.

Zbrana sredstva se bo enakomerno razdelilo med tri ustanove:

  • Misijonsko središče (projekt Albanija) – sredstva za gradnjo toplega doma družinam, ki trenutno nimajo strehe nad glavo ali pa so njihova bivališča v zelo slabem stanju.
  • Zavod Živim (program PreŽivim) – sredstva za pomoč socialno ogroženim družinam, ki se kljub težkemu položaju odločijo sprejeti otroka.
  • Drugi Dom (občiščite spletno stran)– sredstva za dom za otroke s posebnimi potrebami, ko odrastejo in izgubijo starše.

 

Več o Luč miru iz Betlehema: http://lmb.skavt.net/