Sprejem Luči miru iz Betlehema

Povej naprej!
15. decembra 2023

Betlehemska Luč miru je letos znova, že 33. leto zapored, prispela med nas.

V petek, 15. 12., pride med nas Luč miru iz Betlehema z letošnjim geslom PREMOSTIMO IN RAZSVETLIMO. Letošnja akcija nas spodbuja k temu, da smo drug drugemu glasniki upanja v času preizkušenj. Zgradimo mostove, kjer jih ni in v temi prižigamo luč. Z mnogo drobnimi lučmi lahko to temo razsvetlimo in svet počasi spreminjamo na bolje. K temu nas spominja tudi Luč miru prižgana v votlini Jezusovega rojstva.

Kot vsako leto, bomo plamen prinesli skavti. Na voljo bodo steklene lanternice in vložki, vas pa prosimo, da kdor ima, pride s stekleno lanternico od prejšnjih let. Vaši darovi, zbrani z akcijo, bodo namenjeni za pomoč najbolj prizadetim otrokom in mladim v letošnjih ujmah in Skladu svete Lucije.

POSLANICA:

Nasprotje med mrazom in toploto, žalostjo in veseljem, grozotami in mirom, temo in svetlobo. Ko doživimo prvo, šele zares spoznamo dragoceno vrednost drugega. Ko vidiš nekoga, ki ga zebe, ki je žalosten, ki beži pred neurjem, ki se boji teme, stopi k njemu. Podaj mu roko, pomagaj mu na poti k toploti, veselju, miru, razsvetli njegovo temo. Podaj mu roko, med vama postavi most. Most, ki zraste, ko se človek človeku nasmehne. Most, ki zraste, ko te roke povabijo v objem. Most, po katerem hitiš v odgovor klicu na pomoč. Drug drugemu lahko v še tako hudi preizkušnji prinašamo Luč upanja. Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori.