Sprejem Luči miru iz Betlehema

Povej naprej!
19. decembra 2021

Betlehemska Luč miru je letos znova, že 31. leto zapored, prispela med nas. Ta plamen, prižgan v votlini Jezusovega rojstva, simbolizira mir, letos pa s seboj prinaša sporočilo “Človek, ne jezi se”. Vabi nas, da s skupno strpnostjo prebrodimo težke čase in ne popustimo zankam nestrpnosti in jeze, temveč z lepimi besedami in dejanji premagujemo temo.

Lepo ste povabljeni, da plamen Luči miru, ki ga delimo skavti, odnesete v svoj dom in ga podelite z bližnjimi.  Bistvo ni sveča, temveč plamen, ki gori na njej in je isti po vsej Sloveniji in vsej Evropi. S prostovoljnim prispevkom pa pomagate pri dobrodelni akciji in pokriti stroške akcije.

Sprejem Luči miru bo v Dravljah prihodnjo nedeljo, 19. 12., pri večerni maši ob 19.00, plamen in sveče pa bodo v cerkvi ostali do Božiča, ko pride med nas prava luč. Do takrat pa naj nas ta plamenček vabi, da pripravimo pot, za novorojenega odrešenika.

 

V letošnjem letu se bo s pomočjo zbranih sredstev akcije Luč miru iz Betlehema podprlo dva projekta na ravni (skavtskega) delovanja v Sloveniji:

  • Skavtska hiša

Gradnja skavtske hiše je projekt, ki smo si ga v Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov zadali pred tremi leti z namenom, da bi rešili našo prostorsko stisko. Tako bi Združenju omogočili, da bi še naprej nemoteno delovalo, vsem skavtinjam in skavtom pa ponudili prostor v Ljubljani, kjer bi se lahko neovirano srečevali.

Skavti smo neprofitna organizacija, zato nismo kreditno sposobni, gradnja hiše kot take pa tako predstavlja precejšen finančni zalogaj. Odločili smo se, da letos del dobrodelnega namena akcije Luč miru iz Betlehema namenimo otrokom in mladim prihodnjih generacij v Sloveniji, ki nujno potrebujejo prostor, kjer se bo zanje načrtovala vzgoja in skavtske aktivnosti. Luč miru iz Betlehema je tako priložnost, da izrečemo prošnjo za majhen prispevek.

  • sklad Svete Lucije

V letu 2020 smo ustanovili dobrodelni sklad sv. Lucije, ki je v osnovi namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in stiskah naših članov. Ker se nam zdi, da se v teh časih med otroci in mladimi v Sloveniji nasploh kaže še toliko večja potreba po pomoči na področju duševnega zdravja, smo sklenili, da sredstva, namenjena skladu sv. Lucije, letos namenimo pomoči in zdravljenju otrok (nečlanov), ki se bojujejo z zasvojenostjo s tehnologijo. Del zbranih sredstev bomo zato podelili Centru za pomoč pri prekomerni rabi interneta LOGOUT.