Spovedovanje

Povej naprej!
6. februarja 2022

Zakrament sprave je eden od sedmih zakramentov, ki ga je Kristus dal za naše duhovno ozdravljenje in posvečenje. Postavil ga je na veliko noč, ko je rekel apostolom:

»Prejmite Svetega Duha! Komur grehe odpustite, so jim odpuščeni,

komur jih zadržite, so jim zadržani« (Jn 20,23)

Od zadnje Rokove nedelje naprej se patri iz župnijske ekipe trudimo zagotavljati redne termine za spoved. Takrat smo prvič poskusili s spovedovanje v nadomestnem prostoru, v administrativni pisarni poleg zakristije. Začetna izkušnja je bila kar pozitivna, zato smo se takrat odločili, da do nadaljnjega možnost za redno spoved ponudimo kar tam. 

Od takrat je torej osrednji spovedni prostor pisarna poleg zakristije. Zavedamo se, da je za koga morda to še vedno moteče, za kar se opravičujemo, vendar epidemiološke razmere še vedno narekujejo previdnost. ta pisarna pa je edina primerno velika in primerno prezračena. Možnost za spoved je tako še naprej ob nedeljah od 8.30 (pred začetkom župnijske sv. maše) do 12.15 (ko se predvidoma konča zadnja dopoldanska sv. maša) in ob sredah od 18.50 (pred začetkom sv. maše) do 20.00 (ko se zaključi adoracija).

.