PRVI PETEK V MESECU APRILU

Povej naprej!
5. aprila 2013

V petek, 5. aprila, je prvi petek v mesecu. Vabljeni smo, da na začetku leta obnovimo posvetitev Jezusovemu Srcu. Litanje Srca Jezusovega in posvetilno molitev Jezusovem presvetemu Srcu bomo molili pri večerni sv. maši ob 19.00. Na ta dan bodo duhovniki obiskali Dom starejših občanov v Dravljah in bolnike po domovih.

 

 

 

 

 

Posvetitev Jezusovemu presvetemu Srcu

(posvetilna molitev na prve petke)

Dobri Jezus, Odrešenik človeškega rodu, ozri se na nas, ki smo ponižno zbrani pred teboj. Tvoji smo, tvoji hočemo biti. Da bi pa mogli biti s teboj trdneje združeni, glej, zato se danes vsak izmed nas radovoljno posveti tvojemu presvetemu Srcu. Tebe mnogi ne poznajo, mnogi pa tvoje zapovedi zaničujejo in te zavračajo. Usmili se obojih, dobrotljivi Jezus, in pritegni vse k svojem presvetem Srcu.

Kralj bodi, Gospod, ne samo vernih, ki se trudijo, da bi ostali zvesti, temveč tudi izgubljenih sinov, ki so te zapustil. Daj, da se skoraj vrnejo v Očetovo hišo, da ne omagajo od uboštva in lakote.

Kralj bodi tistih, ki jih loči zmota ali razkol, in pokliči jih k polnosti vere in občestva, da bo kmalu ena čreda, en Pastir.

Daj, gospod, da bo tvoja Cerkev povsod v svobodi oznanjala evangelij; daj vsem narodom pravičen red in mir; daj, da se bo po vsej zemlji razlegal en glas: Bodi hvala Božjemu Srcu, ki nas je rešilo, slava in čast mu vekomaj. Amen.