Predstavitev kitaristov – začetniki

Povej naprej!
17. junija 2023

Letošnji kitarski tečaj se uspešno bliža koncu. 

Prva skupina se je učila osnovnih kitarskih prijemov in ritmov, zaigrali smo pa tudi nekaj pesmi. Z drugo skupino smo se učili uporabo akordov po celem kitarskem vratu in pa naprednejših ritmov. S tretjo skupino smo se dobivali bolj poredko, saj so bili vsi udeleženci z znanjem že precej napredni kitaristi. Na urah smo poleg igranja dodali še nauk glasbene teorije.

Na vse udeležence sem zelo ponosen, predvsem na začetnike, ker so pokazali veliko željo po znanju, še toliko bolj pa, ko mi pošljejo posnetek, kako doma vadijo.

Za zaključek leta se bomo predstavili z igranjem pri večernih mašah ob 19.00 in sicer v soboto, 10. 6., z nadaljevalno skupino ter v soboto, 17 .6., z začetniki.

Še nekaj vtisov udeležencev: 

– na tečaju smo se učili veliko uporabnih malo bolj zapletenih trikov s kitaro. Na tečaju smo se imeli res super, ker je bilo učenje res zabavno, čeprav smo se učili kar težke stvari. 

– zelo redko smo bili vsi, a to ni bilo pomembno, važno je da smo se hkrati, ko smo se učili novih ritmov in akordov zafrkavali in spodbujali, ko je bilo težko. In ko smo ugotavljali da naši prsti niso narejeni za kitaro, češ da so prekratki, prešibki in nekordinirani, nam je Poli povedal, da se z vajo vse popravi in da bomo lahko kdaj igrali tko dobr kot on.

– igrali smo lahke mašne pesmi in te zakomplicirali (akorde pa to). Meni se mi je zdelo ful dobr, ker je blo zelo sproščeno, veliko smo se smejali in sem (smo) se ful novih stvari naučila/li.

Matej Poli Perhoč