Praznovanje sv. Ignacija v Dravljah

Povej naprej!
30. julija 2017

Dragi prijatelji jezuitov in vsi, ki to želite postati!  

V nedeljo, 30. julija, na predvečer praznika sv. Ignacija Lojolskega, vas ob 19. uri vabimo k sodelovanju na Ignacijevem teku v Dravljah. Pri večerni sv. maši ob 19. uri nas bosta nagovorila jezuita, ki letos opravljata svoje zaobljube, pp. Marjan Kokalj in Ivan Platovnjak. Po maši 20.15 bo start tradicionalnega Ignacijevega tek v dvojicah  po draveljskih ulicah. V primeru slabega vremena tek odpade, ostalo pa seveda ne. 

Tekaška proga je dolga le 3 km, zato vabljeni vsi ljudje dobre volje (otroci, stari, mladi in srednja generacija). Startnine ni, vsak tekač pa prejme majico teka. Gre za družabni tek, tako da posebna psihofizična priprava ni potrebna. Prijavite se lahko od danes naprej preko spleta ali po telefonu, na dan teka pa od 18.00 naprej tudi v Dravljah pri cerkvi.

Pravila teka so naslednja: teče se v dvojicah s tem, da tekača morata skupaj priteči na cilj. Lahko si na katerikoli način pomagata, dovoljena pa niso nobena prevozna sredstva, razen otroškega vozička (npr. eden od staršev z otrokom itd.). Kategorije, v katere se lahko prijavite so:

  • LETA: 30-40 let razlike v letih med tekačema
  • VIŠINA: 30-40 cm razlike v višini med tekačema
  • KILOGRAMI: 40 kg ali več razlike v kilogramih med tekačema
  • ZAKONCA: mož in žena
  • DRUŽINA: eden od staršev in otrok
  • OTROCI: dva otroka pod 15 let

Najboljši tri dvojice v vsaki kategoriji prejmejo posebno nagrado, navijači in vsi gostje pa obilo dobre volje. Predhodne prijave so mogoče na naslov rok.becan@rkc.si ali na tel. 051 766 098, na dan teka pa od 18.00 naprej na startu pri cerkvi. Lepo vabljeni.