Postna duhovna obnova – 2. srečanje

Povej naprej!
18. februarja 2016

Tudi v letošnjem postnem času bo v Dravljah možnost duhovne obnove. Še enkrat več bomo ob materialih, ki jih pripravljajo v Ignacijevem domu duhovnosti, hodili proti veliki noči. Tokrat bomo ob ženi, ki so jo pripeljali pred Jezusa, da jo obsodi, premišljevali o Božjem usmiljenju.

Kot že običajno, se bomo dobivali ob četrtkih – začnemo v četrtek po pepelnici, 11. februarja, in zaključimo v četrtek po veliki noči, 31. marca. 
Komur uspe, vabljen že k večerni sv. maši ob 19.00, kjer bo nagovor usmerjen na vsebino duhovnih vaj prihodnjega tedna. Po maši (oziroma ob 19.45) se srečanje nadaljuje v veroučni učilnici, kjer si bomo po malih skupinah na kratko povedali svojo izkušnjo preteklega tedna. Končali bomo s kratkimi navodili in nasveti za naprej.
Gradivo za osebno molitev se dobi na srečanjih, po želji pa jo je mogoče prejemati tudi po e-pošti.

Še nekaj besed o duhovnem spremljanju (izpod peresa p. Vilija Lovšeta): “Pri spremljanju pogovor teče o doživljanju in poteku osebne molitve. Je zaupen. Spremljevalec ima sam izkušnjo molitve in tudi spremljanja. Običajno po nekaj tednih duhovnih vaj pri udeležencih nastopi določena kriza (ki je dobro znamenje), odpor in skušnjava po prenehanju. Nekateri odnehajo, drugim pa se po pogovoru s spremljevalcem in v mali skupini vrne moč in veselo nadaljujejo. Včasih že eno srečanje s spremljevalcem lahko bistveno pomaga k preobratu v osebni molitvi in k novemu koraku v duhovni zrelosti. Sv. Ignacij je vedno poudarjal, da tam kjer je več odporov in skušnjav, Bog daje večjo milost. Zato je duhovni boj nekaj običajnega in dobrodošlega.” Zato bo tudi tokrat možnost dobiti spremljevalca – bodisi koga od patrov iz draveljske skupnosti, bodisi katero od sester uršulink iz skupnosti na Pržanu.