Mini svetopisemski maraton – 4. dan

Povej naprej!
28. januarja 2021

Božja beseda ima moč, da spreminja naša srca, jih ozdravlja, osvobaja, krepi, tolaži, razveseli. Gospod nas je poklical, da to veselo novico odrešenja delimo z vsemi, ki bodo vključeni v dogajanje mini maratona v cerkvah, župnijah, v družinah, v različnih ustanovah: bolnišnice, domovi za ostarele, redovne in druge skupnosti. To nas povezuje med seboj z vsemi kristjani in s tem z različnimi Cerkvami, ki pripravljajo mini maratone širom po Sloveniji. 

Po zelo uspešni družinski osemdnevnici pred Božičem, ki je potekala preko spleta, smo se odločili, da poskusimo na enak način izpeljati še mini svetopisemski maraton.

Mini svetopisemski maraton bo potekal od ponedeljka, 25., do petka, 29. januarja od 19.30 do približno 19.50, brali pa bomo evangelij po Luku. Da bo besedilo čim bolj razumljivo in čim bolj berljivo, bomo prebirali slovenski prevod v sodoben jezik, imenovan “Življenje z Jezusom”.
V petek se bomo potem odločili, kaj bomo storili s tistim delom evangelija, ki nam ga ne bo uspelo prebrati: lahko ga bomo prebirali še v prihodnjem tednu, lahko morda enkrat na teden, dokler ne končamo, lahko pa se odločimo, da preostanek prebere vsak zase doma.
Srečevali se bomo po zoomu na povezavi:

Mini SP maraton
Brali bomo evangelij po Luku v prevodu v sodobni jezik, imenovanem “Življenje z Jezusom”. Prevod najdete tukaj:

Življenje z Jezusom splet

ali pa datoteki s prevodom v formatih .mobi in .epub pa si lahko pretočite tukaj:

Življenje z Jezusom . mobi in .epub