MAŠA ZA OZDRAVLJENJE IN OSVOBODITEV

Povej naprej!
19. januarja 2015

Sveta maša za ozdravljenje in osvoboditev: vsak tretji ponedeljek v mesecu s pričetkom ob 20.00 (19.45 slavljenje), mašo daruje p. Mio Kekić. Po maši je blagoslov z Najsvetejšim in molitev nad posamezniki.


Služba ozdravljanja in osvobajanja je bistveni sestavni del Jezusovega celostnega oznanjevanja evangelija. To se vidi na vsakem koraku njegovega javnega delovanja. Ko Jezus oznanja Božje kraljestvo, hoče z vidnimi znamenji potrditi, da je to zares nastopilo. To niti ni naša ampak njegova odločitev. Zato je popolnoma v skladu z njegovim načinom delovanja, če tudi danes prosimo za njegova konkretna ozdravljenja in osvoboditve.

Mi Gospoda ponižno, a z zaupanjem prosimo za bolne, trpeče, zasvojene ali duhovno napadane, prepuščamo pa njemu, da suvereno odloča kako in kdaj se bo izboljšanje zgodilo. Vedno znova lahko slišimo pričevanja o uslišanjih. Starejši moški je nedavno po naši molitvi ozdravel na prostati, kar so zdravniki neposredno pred operacijo potrdili. Neka gospa pričuje, da je po molitvi nad njo izginil strah pred samoto v stanovanju, na katero se ni mogla navaditi. Bogu ni nič nemogoče.

Pred mašo je vedno nekaj časa živahnega slavljenja, da se srca odprejo Božji prisotnosti. Po evangeliju je nagovor na neko temo v povezavi z ozdravljenjem ali osvobajanjem. Po maši sledi kratka adoracija pred Najsvetejšim z določeno molitvijo za ozdravljenje ali osvoboditev. Nato je blagoslov vode, soli, olja in drugih stvari. Končno pa molitev nad posamezniki, nad katerimi molijo uvedeni pari molivcev. Kdor potrebuje in želi, lahko prejme tudi zakrament bolniškega maziljenja. En duhovnik je ves čas na razpolago za sveto spoved. Dobrodošli pri Jezusu, najboljšem zdravniku!