Gostovanje župnijskega zbora iz Tuhinja

Povej naprej!
4. decembra 2016

Na drugo adventno nedeljo, bo pri sv. maši ob 8.30  gostoval župnijski zbor iz TUHINJA pod vodstvom Roka Juhanta.

Mešani pevski zbor Šmartno v Tuhinju šteje okrog 25 pevcev. Zborovodja in organist je Rok Juhant, dirigentka pa njegova sestra Alenka Juhant. Zbor vodita deseto leto. Vaje imajo ob torkih zvečer, julija pa si vzamejo  počitnice. Pojejo za farne potrebe povprečno 3-krat na mesec. 

Redno se udeležujejo revij cerkvenih pevskih zborov Kamniške dekanije. Leta 2009 so na praznik Kristusa Kralja peli v Ljubljani na Taboru za radijski prenos svete maše, leta 2011 pa na 1. postno nedeljo v domači cerkvi za direktni prenos svete maše na RTV Slovenija. Leta 2014 so sodelovali tudi pri novi maši v župniji, radi pa zapojejo tudi ob prireditvah, kot je bila lanska v spomin na Franca Mihaela Paglovca, skladatelja in duhovnika, ki je deloval v njihovi župniji, in letošnja ob 25. obletnici slovenske države.

Pesmi cerkvenih skladateljev, ki jih prepevajo, jih s svojo mojstrsko harmonijo in besednim sporočilom notranje bogatijo in poglabljajo njihovo vero. Bogu so hvaležni za dar petja.

Na dve leti se podajo tudi na skupni izlet, kjer spoznavajo lepoto slovenskih cerkva in orgel, z veseljem pa se odzovejo vabilom iz drugih župnij.