Filmski forum – Neuklonljiv (Unbroken)

Povej naprej!
16. marca 2016

Ker so filmi danes verjetno najbolj dostopna oblika umetnosti, je dobro, da jih ne samo gledamo, ampak se o njih in o njihovih sporočilih tudi pogovarjamo. V ta namen bomo letos vsako tretjo sredo v mesecu organizirali filmski forum: ogledali si bomo en film in si nato ob čaju in piškotih o filmu izmenjali mnenja in poglede.

V sredo, 23. marca, bo na ogled film Neuklonljiv (Unbroken).  Začetek ogleda biografske drame ob 19:00 v ateljeju.

Režiserka balkanske vojne drame V deželi krvi in medu predstavlja neverjetno resnično zgodbo atleta in vojaka Louisa Zamperinija. Sin italijanskih emigrantov je v ZDA preživljal težavno otroštvo, toda trdoživa narava in vztrajnost na atletskih stezah sta ga pripeljala na berlinske olimpijske igre leta 1936. Ob izbruhu druge svetovne vojne je bil vpoklican v vojsko in z bombnikom strmoglavil nad Pacifikom, kjer je po dolgih sedmih tednih na morju padel v roke Japoncem. Kljub obupnim razmeram v ujetništvu, se je odločil kljubovati neusmiljenim stražarjem in do konca vojne ostal neuklonljiv.

Dolžina: 2h 17min / 137min Leto: 2014 Država: ZDA Jezik: angleščina Scenarij: William Nicholson, Joel Coen, ethan Coen in Richard LeGravenese po knjigi Laure Hillenbrand Režija: Angelina JolieIgrajo: Jack O’ConnellDomhnall GleesonTakamasa IshiharaGarrett HedlundFinn WittrockJai CourtneyAlex RussellSpencer LofrancoSophie DalahMorgan Griffin