Filmski forum – 500 dni s Summer (500 Days of Summer)

Povej naprej!
16. decembra 2015

Ker so filmi danes verjetno najbolj dostopna oblika umetnosti, je dobro, da jih ne samo gledamo, ampak se o njih in o njihovih sporočilih tudi pogovarjamo. V ta namen bomo letos vsako tretjo sredo v mesecu organizirali filmski forum: ogledali si bomo en film in si nato ob čaju in piškotih o filmu izmenjali mnenja in poglede.

V sredo, 16. decembra, bo na ogled film 500 dni s Summer (500 Days of Summer).  Začetek romantične komične drame ob 20:00 v ateljeju.

Sladko-grenka pripoved o 500 dnevih ljubezenskih vzponov in padcev nas popelje v življenje idealističnega romantika Toma, ki se zaljubi v novo sodelavko Summer. Kljub Tomovim začetnim spodrsljajem pri dvorjenju, se počasi zbližata, toda zaradi različnih prepričanj o pomenu ljubezni njuna zveza razpade. Po bolečem žalovanju se Tom odloči obrniti nov list, a življenje se še enkrat poigra z nesojenim parom in znova prekriža njuni življenjski poti.

Dolžina: 1h 35min / 95min Leto: 2009 Država: ZDA Jezik: angleščina Scenarij: Scott Neustadter in Michael H. WeberRežija: Marc WebbIgrajo: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Geoffrey Arend, Chloe Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg, Patricia Belcher