DUHOVNI VEČER O NOVI EVENGELIZACIJI

Povej naprej!
2. maja 2012

V sredo, 2. maja po večerni sv. maši bo v draveljski cerkvi duhovni večer o novi evangelizaciji na temo “Z Božjo močjo, znamenji in čudeži” (prim. Apd 2,22), ki ga organizira molitvena skupina Katoliške karizmatične prenove.

Naš gost bo Donald Turbitt, laiški misionar iz ZDA, ki deluje v okviru misijonske organizacije Renewal Ministries, ki v številnih državah po svetu skrbi predvsem za novo evangelizacijo. 

Donald Turbitt je poročen laik, doma iz Glocestra v ameriški zvezni državi Rhode Island, ZDA, po poklicu profesionalni gasilec, sedaj že nekaj let v pokoju. Pred več kot 30-leti se je srečal z Karizmatično prenovo v Katoliški cerkvi, kar ga je osebno nagovorilo. Z ženo Patricijo sta v tem duhovnem toku ponovno odkrila osebno vero. Odkar je v pokoju skupaj s ženo vodi molitvena srečanja, seminarje ter duhovne vaje v ZDA in po mnogih državah po svetu. 
Gospod Turbitt je v tej organizaciji odgovoren za vzhodno Evropo in tako že vrsto let prihaja tudi v Slovenijo. Gostoval je že v številnih župnijah pri nas. Vedno znova zna nagovoriti s preprostimi in navdihujočimi besedami o ljubezni in moči Boga, s katerimi zareže prav do globine srca. Pred dvema letoma je svoje delo tudi osebno predstavil g. nadškofu Stresu, ki ga je njegovo delo podprl.

Poslanstvo misijonske organizacije Renewal Ministries je poživiti prenovo in evangelizacijo v katoliški cerkvi tako, da ljudem pomaga osebno spoznati in doživeti Božjo ljubezen v Jezusu in napredovati v svetosti in moči Svetega Duha. V ta namen že več kot 25 let pripravljajo tedenske televizijske oddaje, radijske oddaje, vodijo župnijske misijone, organizirajo seminarje in konference, izdajajo knjige ter avdio in video pripomočke v ZDA in 25 državah po svetu. Namen delovanja je opogumiti in usposobiti katoličane za evangelizacijo v moči Svetega Duha.

 

Na koncu nagovora bo tudi priložnost za osebno molitev.

Srečanje je odrpto za vse in ste lepo povabljeni!