Argentinski odtenki

Povej naprej!
3. junija 2023

V soboto, 3. junija, bo večer v naši župniji obarvan sinjemodro in belo. To so namreč barve argentinske zastave, od tam pa prihajajo tudi naši gostje. Peli bodo že med večerno mašo ob 19.00, po maši pa bo sledil še krajši glasbeni program.

Namen večera je naše slovensko občinstvo preko glasbe seznaniti z argentinsko kulturo in identiteto..

Projekt “Argentinski odtenki” je prepojen z argentinskim čutenjem in miselnostjo. Klavir in glasovi se zdužijo v različnih akademskih in ljudskih skladbah. Njihovi slogi se razlikujejo, a se srečujejo in estetsko bogatijo v skupni predstavi.

Člani tega projekta so glasbeniki z akademsko podlago in različnimi profesionalnimi potmi, ki na svojo ustvarjalno platno prelivajo svoje talente in znanja ter mešajo barve argentinskega severa, različne tone karnivalov in huaynov, pesmi iz mrzlega juga ter tanga in milonge iz Buenos Airesa, ki so bile ustvarjene v mislih velikih argentinskih skladateljev, kot so Carlos Guastavino, Gilardo Gilardi, Alberto Ginastera, Cuchi Leguizamón, Carlos Gardel in Atahualpa Yupanqui.

Pestrost repertoarja, ki je tako akademske kot ljudske narave, poskuša prikazati glavne glasbene odtenke dežele, ki je že v osnovi bila in vedno bo talilni lonec, kjer se meša bogat izbor vplivov in ustvarjanja.

Z nami bodo Karina Suárez (sopran), Diego Miguel (tenor) in Diego Perez (pianist in glasbeni vodja).