DDV po poteh papeža Frančiška

Novice
Povej naprej!

Gospa Mojca Širok je v svojem nastopu razkrila nekatere podrobnosti, kaj jo je pravzaprav nagovorilo, da je želela pobližje spoznati Papeža Frančiška in njegovo življenjsko pot. To zanimanje jo tako prevzelo, da se je odpravila v Argentino, tam opravila številne intervjuje, se pogovarjala s sorodniki papeža Frančiška, navezala stike z njegovo nečakinjo in se z vsem tako obogatila, da se je odločila napisati knjigo. Nenehna vprašanja, zakaj nas ta papež še vedno vznemirja in zakaj nas sploh vznemirja, zakaj je on in njegovo delovanje tako nekaj novega, ji je po vsem tem  raziskovanju in odkritju njegovega življenja pred izvolitvijo za papeža, postalo bolj jasno.

Pove tudi, da prve mesece novinarji in tudi drugi, sploh niso vedeli kaj ta papež sploh hoče, kaj bo naredil? Kakšne cilje zasleduje? Celo kurija je imela težave s tem, kaj je papež in kaj hoče. Niti ni jasno, kaj svet pričakuje od papeža Frančiška.

Ta papež ima za širšo javnost in ne samo za katoliške vernike, neki poseben čar. Napoveduje novosti, vliva upanje, pa tudi spremembe.

Večer je bil zanimiv, dobro obiskan in po zastavljenih vprašanjih s strani poslušalcev  je bilo čutiti, da je Papež Frančišek pravzaprav res skrivnost.  

Zvočni posnetek celotne predstavitve:

Zvočni posnetek 

 

Štirje video posnetki, ki se nadaljujejo eden za drugim:

Besedilo: Marija Šterbenc

Video: Jože Strajnar

Foto: Tomaž Celarec

 

Prejšnji prispevek
Dekanijski križev pot k sv. Marjeti
Naslednji prispevek
Izdelovanje butaric pred cvetno nedeljo