Božični čas v naši župniji

Povej naprej!

BOŽIČNE VEROUČNE POČITNICE

V tednu, ki je pred nami, ne bo verouka. Z veroukom ponovno pričnemo v ponedeljek, 10. januarja.

 

BLAGOŠLOV DOMA

Sveto družino, upodobljeno v jaslicah, v teh praznikih naprošamo za blagoslov lastnih družin. Zato se obred blagoslova doma običajno začne pri jaslicah. Lahko ga opravljamo na »tri svete večere«: božični (pred)večer, Silvestrovo, predvečer Gospodovega razglašenja (s 5. na 6. januar).  Na politiki za tisk najdete podobico z molitvijo za blagoslov v družini.

V cerkvi pri oglasni deski si lahko natočite blagoslovljeno vodo, v pisarni pa dobite tudi kadilo, oglje in nalepko za podboje vrat ob blagoslovu doma. 

Kdor želi, da jih po novem letu obišče duhovnik in blagoslovi dom, stanovanje in jaslice, naj se oglasi v župnijski pisarni.

 

SVETI VEČER

V petek, 24. decembra zvečer bomo podoživeli prihod Božjega sina kot novorojenega. Lepo je, da si vzamete čas za
skupni molitev ob jaslicah in blagoslov doma.

  • Ob 18.30 se bo začela božičnica, ki ji bo ob 19.00 sledila “polnočna” sveta maša, namenjena družinam z otroki , pri  kateri bo petje vodila pevka in kitaristka Karmen Kunc, pomagali pa ji bodo tudi nadebudni pevci in pevke iz otroškega zbora Mala jata.

  • Ob 23.30 se je začela priprava na polno in nadaljevala s sveto mašo ob 24.00 , pri kateri bo pel mešani pevski zbor. 

 

BOŽIČ – PRAZNIK JEZUSOVEGA ROJSTVA

Na božični dan, 25. decembra , v Katoliški cerkvi praznujemo rojstvo Jezusa Kristusa. Vsebina praznika je povezana s skrivnostjo Božjega učlovečenja. Z Jezusovim prihodom v zgodovino se je Bog dokončno in nepreklicno zavzel za svet in za človeka.

V soboto, na praznik Jezusovega rojstva, bodo svete maše ob 8.30, 10.00, 11.30 in ob 19.00, ob 11.00 pa še v domu starejših občanov.  Neposredni prenos svete maše ob 8.30 uri bo na TEJ povezavi.

 

NEDELJA SVETE DRUŽINE

Na nedeljo ( 26. decembra ) po Božiču praznujemo nedeljo Svete Družine . Letos zato odpade praznovanje godu sv. Štefana.
Maše na to nedeljo bodo po običajnem nedeljskem redu: 6.30, 8.30, 10.00, 11.30 in 19.00 , ob 11.00 pa še v domu starejših občanov. Pri družinski maši ob 10.00 bo tudi blagoslov otrok. Neposredni premos svete maše ob 8.30 uri bo na TEJ povezavo.
Pri nas pa praznujemo tudi državni praznik samostojnosti in enotnosti .

 

SILVESTROVO

V petek, 31. decembra, bo ob 19. uri zahvalna sv. maša za preteklo koledarsko leto.

 

NOVO LETO IN PRAZNIK MARIJE, SVETE BOŽJE MATERE

Na novoletni dan, 1. januarja , v Katoliški cerkvi praznujemo praznik Marije, svete Božje Matere ter svetovni dan miru. Prvi dan leta, s katerim začenjamo novo koledarsko leto in pri bogoslužju prosimo za Božji blagoslov, je posebej posvečen Mariji oz. njenemu Božjemu materinstvu.

Sv. maše bodo ta dan po prazničnem razporedu:  8.30, 10.00 in 19.00.

 

TRIKRALJEVSKA AKCIJA V OBISKU TREH KRALJEV

V začetku adventa so veroučenci dobili adventni koledar – knjižico z zgodbami za vsak dan adventa. V sredini knjižice je bil papirnati hranilnik za trikraljevsko akcijo. Veroučenci lahko hranilnike iz adventnih koledarjev, v katere so v adventu nabirali darove za misijone, prinesejo k mašam v četrtek, 6. januarja, na praznik Svetega Treh Kraljev, ali pa na nedeljo Jezusovega krsta, 9. januarja. Zbrani denar bo kot vsako leto namenjen za izvedbo projektov slovenskih misijonarjev.

 

SV. TRIJE KRALJI

Praznik  Gospodovega razglašenja  ( epifanije ) ali praznik  sv. treh kraljev  v Katoliški Cerkvi praznujemo v četrtek 6. januarja .

Sv. maše bodo ta dan po delavniškem razporedu: 7.00, 17.00 in 19.00.

 

Prejšnji prispevek
Razločevanje
Naslednji prispevek
Jaslice 2017