Božični čas v naši župniji

Povej naprej!

BOŽIČNE VEROUČNE POČITNICE

Verouka v draveljski župniji ni od vključno ponedeljka 24. decembra naprej. Z veroukom bomo spet pričeli v ponedeljek 7. januarja 2019.

 

BLAGOSLOV DOMA

Sveto družino, upodobljeno v jaslicah, v teh praznikih naprošamo za blagoslov lastnih družin. Zato se obred blagoslova doma običajno začne pri jaslicah. Lahko ga opravljamo na »tri svete večere«: božični (pred)večer, Silvestrovo, predvečer Gospodovega razglašenja (s 5. na 6. januar). Na polici za tisk najdete podobico z molitvijo za blagoslov v družini.

V cerkvi pri oglasni deski si lahko natočite blagoslovljeno vodo, v pisarni pa dobite tudi kadilo, oglje in nalepko za podboje vrat ob blagoslovu doma. 

Če želite, da vaš dom v božičnem času blagoslovi duhovnik, se dogovorite v župnijski pisarni.

 

SVETI VEČER

Na sveti večer v ponedeljek, 24. decembra, bodo tri večerne praznične maše oz. »polnočnice«, pol ure pred vsako pa bo božičnica:

  • ob 18.30 oz. ob 19.00 družinska, poje zbor družinski zbor;

  • ob 21.00  oz. ob 21.30 mladinska, ljudsko petje;

  • ob 23.30  oz. ob 24.00 župnijska, poje MePZ.

 

BOŽIČ – PRAZNIK JEZUSOVEGA ROJSTVA

Na božični dan, 25. decembra, v Katoliški cerkvi praznujemo rojstvo Jezusa Kristusa. Vsebina praznika je povezana s skrivnostjo Božjega učlovečenja. Z Jezusovim prihodom v zgodovino se je Bog dokončno in nepreklicno zavzel za svet in za človeka.

Na praznik Jezusovega rojstva v torek, 25. decembra bodo svete maše ob 8.30, 10. uri, 11.30 in ob 19. uri v novi cerkvi, v Domu starejših občanov pa ob 11. uri.

Ob 15. uri bo v novi draveljski cerkvi sveta maša za gluhe in naglušne v znakovnem jeziku, ki jo pripravlja Pastorala gluhih in naglušnih Slovenije.

 

PRAZNIK SV. ŠTEFANA

Katoliška cerkev 26. decembra praznuje god sv. Štefana, diakona in prvega mučenca.

Pri nas pa praznujemo tudi državni praznik samostojnosti in enotnosti.

Sv. maše bodo na ta dan po prazničnem razporedu: 8.30, 10.00 in 19.00.


KONCERT SKUPINE ALFA IN OMEGA

V sredo, 26. decembra po večerni maši vabljeni na božični koncert sodobne krščanske z naslovom “KRISTJANI, VESELIMO SE!” s skupino ALFA in OMEGA, ki jo vodita Nada in Dečo Žgur.

Vstop bo prost!


KONCERT SKUPINE ARTISTIK IN MOJCE BEDENIK

V petek, 28. decembra ste lepo vabljeni na koncert klasične glasbe. Takoj po večerni maši bo z nami sopranistka Mojca Bedenik in akustična skupina Artistik. 

Vstop bo prost!

 

BLAGOSLOV OTROK

V nedeljo, 30. decembra na praznik Svete Družine bomo pri vseh mašah blagoslovili otroke.

 

SILVESTROVO

Ob 15.30 bo imel p. Lojze Markelj DJ zahvalno sv. mašo za družine, ki jih spremlja; vabljene tudi drugi pari oziroma družine!

Ob 19. uri zahvalna sv. maša za preteklo koledarsko leto.  Po maši bo tradicionalni ognjemet na Trgu sv. Roka.

 

NOVO LETO IN PRAZNIK MARIJE, SVETE BOŽJE MATERE

Na novoletni dan, 1. januarja, v Katoliški cerkvi praznujemo praznik Marije, svete Božje Matere ter svetovni dan miru. Prvi dan leta, s katerim začenjamo novo koledarsko leto in pri bogoslužju prosimo za Božji blagoslov, je posebej posvečen Mariji oz. njenemu Božjemu materinstvu.

Sv. maše bodo ta dan po prazničnem razporedu: 8.30, 10.00 in 19.00.

 

SV. TRIJE KRALJI

Praznik Gospodovega razglašenja (epifanije) ali praznik sv. treh kraljev v Katoliški Cerkvi praznujemo v nedeljo 6. januarja.

Sv. maše bodo ta dan po nedeljskem razporedu: 6.30, 8.30, 10.00, 11.00 (Dom starejših občanov), 11.30 in 19.00.

 

TRIKRALJEVSKA AKCIJA

V naši župniji imamo trikraljevsko akcijo v obliki otroškega zbiranja denarnih prispevkov v hranilnik, ki so ga izdelali po modelu iz knjižice zgodb Adventni koledar. Zbrani denar bo kot vsako leto namenjen za izvedbo projektov slovenskih misijonarjev. 

Otroci naj, če je le mogoče, svojih hranilnikov ne nosijo k verouku ali v župnijsko pisarno, temveč naj jih prinesejo k družinski sv. maši v nedeljo, 6. januarja, na praznik Svetih treh kraljev, ko jih bomo pred začetkom maše položili pred oltar kot naš dar.

Prejšnji prispevek
Razločevanje
Naslednji prispevek
Jaslice 2017