Blagoslov voznikov in vozil na Krištofovo nedeljo

Novice
Povej naprej!

S tem geslom smo v nedeljo, 21. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa. Častimo ga kot zavetnika proti nagli in neprevideni smrti. Legenda je dala pobudo, da so ga izbrali za zavetnika čolnarji in splavarji, nosači in vozniki, romarji in popotniki; v današnjem času pa avtomobilisti in piloti.

Po vseh svetih mašah smo tako na ta dan blagoslovili voznike in vozila.  V spomin smo prejeli Krištofove kartončke in nalepke,  darovana sredstva pa bodo namenjena za misijonska vozila. Preko misijonske vozniške akcije MIVA Slovenija že 32 let pomagamo slovenskim (in tudi drugim) misijonarjem v deželah tretjega sveta. 

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete posnetku blagoslova vozil pri župnijski sveti maši.

BLAGOSLOVNA MOLITEV ZA VOZNIKE

Molimo.

Nebeški Oče, milostno blago†slovi vse voznike. Tistih, ki jih varuješ, nič ne ločuje od tebe, ne prostor ne kraj, ne čas ne razdobje. Pomagaj svojim služabnikom, ki povsod zaupajo vate. Na potovanju jim bodi vodnik in spremljevalec, da jim nič ne bo škodovalo, nič nasprotovalo; vse naj jim bo v korist in prid. Pod obrambo tvoje desnice naj srečno dosežejo, po čemer po pravici hrepenijo. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

 

BLAGOSLOVNA MOLITEV ZA VOZILA

Molimo.

Gospod Bog! Zatekamo se k tebi in te prosimo: blago † slovi ta vozila, ki nam vsak dan na različne načine služijo. Vsi, ki jih bodo uporabljali, naj svojo pot  varno in srečno prevozijo, obenem pa pot drugih s svojo previdnostjo zavarujejo. Naj svojo pot nadaljujejo ali počivajo, vselej naj čutijo, da jih spremlja Kristus, ki s teboj živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete posnetku božje besede (berili, psalm in evangelij) in pridigi pri župnijski sveti maši.

Prejšnji prispevek
Sveta maša ob 50-letnici p. Mirana
Naslednji prispevek
Zahvala ob koncu oratorija