BLAGOSLOV ŠOLSKIH TORB, UČENCEV IN UČITELJEV

Povej naprej!

Čeprav se bomo kateheti že predstavili pri maši v nedeljo, 7. septembra, in boste po njej lahko že kupili učbenike in delovne zvezke, pa bo katehetska nedelja čisto zares pri nas šele 21. septembra, česar se bomo spomnili pri deseti maši.

Dragi otroci, veroučenci, takrat bomo tudi blagoslovili vaše torbe, ki jih s šolskimi potrebščinami prinesite s seboj k maši. Postavili jih boste lahko pred oltarjem. Na ta način bomo pokazali, da želimo naše šolske napore priporočiti dobremu Bogu. Naj nam On pomaga, da se bomo lažje in bolje učili. Mogoče se pri tem velja spomniti stare dobre navade, ko so po slovenskih družinah radi večkrat prosili za zdravo pamet. Imeti zdravo pamet pomeni, da znaš kdaj tudi narediti kakšno stvar drugače kot ti naroča večina. Če namreč večina ljudi, npr. v našem narodu, predlaga kako neumnost, jih ni treba kar ubogati. To lahko mirno trdimo, če nam govorijo, da je vseeno kaj ali če sploh veruješ. Vemo, da ni vseeno. Ali, da se človeškemu bitju lahko življenje prekine, bodisi še pred rojstvom ali v onemogli starosti. Mi vemo, da to ni dovoljeno, itd.

Dragi učitelji in učiteljice, takrat bomo molili za poseben blagoslov tudi nad vami. Bogu ni vseeno za vaše plemenite napore in vam želi s svojim Duhom modrosti pomagati, da boste svojim učencem ne le učinkoviti posredovalci znanja in koristnih podatkov, temveč tudi pristni vzgojitelji za tiste človeške vrednote, ki jih naš narod nujno potrebuje, če hočemo, da bo obstal zdrav in klen.

Naj zaključim še z željo, da bi vsem bila šola nekaj prijetnega in koristnega ter z eno resnično Slomškovo mislijo: Nismo le samo zase na svetu, ampak tudi vsak za vse in vsi za vsakega.

Veliko blagoslova! 

 

Prejšnji prispevek
VPIS K DRAVELJSKIM SKAVTOM
Naslednji prispevek
STIČNA MLADIH 2014